Volgens crypto analist kunnen Ethereum en Bitcoin dubbele pieken zien net als in 2019

Home » Nieuws » Volgens crypto analist kunnen Ethereum en Bitcoin dubbele pieken zien net als in 2019

In een nieuwe video op YouTube, heeft crypto analist Benjamin Cowen diepgaande analyses en voorspellingen gedeeld over de prijsontwikkeling van Ethereum (ETH) in verhouding tot Bitcoin (BTC).

Cowen, die bekend staat om zijn methodische benadering van de cryptomarkt, waarschuwt investeerders voor het vroegtijdig omzetten van Ethereum naar Bitcoin en bespreekt de invloed van monetaire beleidsveranderingen op cryptocurrency prijzen.

Voorzichtig met omzetten van ETH naar BTC

Cowen benadrukt dat het momenteel geen goed moment is om Ethereum om te zetten naar Bitcoin. De potentiële winsten zijn te onzeker, en er is geen garantie op grote voordelen. Hij herinnert kijkers aan zijn vroegere fouten in het voorspellen van de ETH/BTC-ratio en raadt aan om geduld te bewaren.

Ook de mogelijke goedkeuring van een Ethereum ETF wordt besproken, maar Cowen waarschuwt dat zelfs als dit gebeurt, Ethereum niet direct naar nieuwe hoogtes zal schieten.

Dubbele pieken en de invloed van renteverlagingen

De analist brengt een interessant patroon naar voren dat zowel Ethereum als Bitcoin in 2019 hebben vertoond—beide munten kenden dat jaar dubbele pieken. Cowen suggereert dat dit patroon zich kan voortzetten en dat de bodemprijzen van deze cryptomunten mogelijk niet zullen worden bereikt voordat de rentetarieven beginnen te dalen, iets wat ook tijdens vorige marktcycli gebeurde.

Hij legt een verband tussen cryptocurrency prijzen en het monetaire beleid en meent dat dit scenario de moeite waard is om te overwegen.

Inflatie en de prijsimpact op Ethereum

Met betrekking tot inflatie en renteverlagingen merkt Cowen op dat deze factoren significant Ethereum’s koers kunnen beïnvloeden. In een situatie waar de inflatie aanleiding geeft tot meer renteverlagingen, zou dit de vooruitgang van Ethereum kunnen beïnvloeden.

Hij vergelijkt de huidige marktsituatie met die van 2019, waar Bitcoin een hoogtepunt bereikte in juni, gevolgd door een lager hoogtepunt in juli en augustus, wat ook resulteerde in een lagere piek voor Ethereum.

Bitcoin dominantie en marktgedrag

Verder bespreekt Cowen de relatie tussen Bitcoin dominantie en de prijs van Bitcoin. Tijdens een piekwaarde van ongeveer $71.000 dollar, steeg de dominantie van Bitcoin, wat aangeeft dat investeerders hun focus van Ethereum naar Bitcoin verlegden. Cowen roept op tot voorzichtigheid en benadrukt dat emotionele beslissingen tijdens neerwaartse trends moeten worden vermeden.

Hij stelt dat het belangrijk is om rationeel te blijven en geduldig te zijn, ongeacht de volatiele aard van de markt en de mogelijke sociale risico’s verbonden aan publieke voorspellingen.

Koop je Bitcoin voor de beste prijs

Je betaalt
Crypto icon
EUR
Euro
Je ontvangt
Crypto icon
Bitcoin
Een Bitcoin (BTC) is nu 0 Euro waard
Laatst bijgewerkt:
Avatar foto
over de auteur

Jacko Meijaard begon zijn crypto-reis in de bullrun van het jaar 2017-2018 en is zich door de jaren steeds meer gaan verdiepen in cryptocurrencies, met name Bitcoin en Ethereum. Door zijn journalistieke achtergrond hoopt hij zoveel mogelijk mensen kundig te maken over cryptocurrencies en alles wat er mee te maken heeft.

Coinliners weekly

Elke week het belangrijkste crypto nieuws in je mailbox

© Copyright 2024 Coinliners.nl
Powered by WordPress | Mercury Theme