Volgens crypto analist kan Bitcoin zich herstellen tot cruciale prijsniveaus

Home » Nieuws » Volgens crypto analist kan Bitcoin zich herstellen tot cruciale prijsniveaus

In een nieuwe YouTube-video bespreekt Benjamin Cowen de huidige staat van Bitcoin (BTC) en benadrukt hij de langetermijntrends in de cryptomarkt.

Ondanks de huidige prijsdalingen, blijft Cowen zich richten op de onderliggende bewegingen binnen de Bitcoin-markt, zonder zich te laten leiden door kortetermijnschommelingen.

Bitcoin test cruciale steungrenzen

Bitcoin heeft recentelijk zijn 20-weken voortschrijdend gemiddelde naar beneden doorbroken, wat sinds oktober 2021 niet meer is voorgekomen. Echter, het blijft boven het 21-weken voortschrijdend gemiddelde. De ‘bull market support band’, een combinatie van deze twee gemiddelden, ligt momenteel op $64,824 dollar, terwijl de huidige prijs rond de $63,000 dollar schommelt.

Dit kan een indicator zijn dat er mogelijk een opwaartse beweging aanstaande is, gezien dit een patroon is dat Bitcoin in het verleden vaak rond de zomer heeft vertoond.

Historische patronen suggereren mogelijk herstel

De video wijst op een terugkerend patroon waarbij Bitcoin eind april of begin mei aanzienlijke dalingen meemaakt, gevolgd door een herstel en consolidatie.

Dit fenomeen, bekend als “Sell in May and go away”, heeft zich meerdere keren voorgedaan en lijkt zich dit jaar opnieuw te kunnen ontvouwen.

Strategisch advies: Focus op Dollar Cost Averaging

Cowen benadrukt het belang van een Dollar Cost Averaging (DCA) strategie, vooral als Bitcoin onder de bull market support band zou zakken. Deze strategie helpt beleggers om op regelmatige tijdstippen een vast bedrag in Bitcoin te investeren, ongeacht de prijs, wat kan helpen om risico’s te spreiden en te profiteren van langetermijngroei.

Dominantie van Bitcoin neemt toe, altcoins onder druk

Verder wijst Cowen op een toename van Bitcoin’s dominantie en een afname van de prestaties van Bitcoin-paren en USD-paren. Dit suggereert dat investeerders wellicht voorzichtig moeten zijn met investeringen in altcoins en zich vooral op Bitcoin moeten concentreren tot er een versoepeling in het monetaire beleid komt.

De huidige trends geven aan dat de systematische devaluatie van Bitcoin-paren nog steeds aan de gang is, zij het een jaar later in deze cyclus dan in de vorige.

Koop je Bitcoin voor de beste prijs

Je betaalt
Crypto icon
EUR
Euro
Je ontvangt
Crypto icon
Bitcoin
Een Bitcoin (BTC) is nu 0 Euro waard
Laatst bijgewerkt:
Avatar foto
over de auteur

Jacko Meijaard begon zijn crypto-reis in de bullrun van het jaar 2017-2018 en is zich door de jaren steeds meer gaan verdiepen in cryptocurrencies, met name Bitcoin en Ethereum. Door zijn journalistieke achtergrond hoopt hij zoveel mogelijk mensen kundig te maken over cryptocurrencies en alles wat er mee te maken heeft.

Coinliners weekly

Elke week het belangrijkste crypto nieuws in je mailbox

© Copyright 2024 Coinliners.nl
Powered by WordPress | Mercury Theme