VanEck ziet Bitcoin dip als ideaal koopmoment: ‘Korting’

Home » Nieuws » VanEck ziet Bitcoin dip als ideaal koopmoment: ‘Korting’

De grote fondsbeheerder VanEck blijft optimistisch ondanks de recente forse dalingen in de prijs van Bitcoin (BTC). Ze beschouwen deze daling als een unieke kans om de cryptocurrency tegen lagere prijzen aan te schaffen.

Dit sentiment wordt ook gedeeld door andere grote spelers in de markt.

Optimisme onder grote en kleine investeerders

Naast VanEck zien ook kleinere whales, grote investeerders met substantiële hoeveelheden Bitcoin, de huidige marktsituatie als een kans. Ki Young Ju, CEO van CryptoQuant, bevestigt dat deze investeerders momenteel long-posities innemen, anticiperend op een herstel van de Bitcoin prijs.

“De opwaartse cyclus is nog niet voorbij,” stelt hij, ondanks de recente hevige koersdalingen die sommigen doen twijfelen.

vaneck bitcoin korting
Bron: VanEck op X.

Historisch perspectief en marktreacties

De huidige koersval is niet uniek in de geschiedenis van Bitcoin; dergelijke sterke dalingen zijn typisch voor bullmarkten. VanEck speelt handig in op deze situatie door te refereren aan de “4th of July kortingen”, waarmee ze de prijsdalingen rond deze Amerikaanse feestdag benadrukken als een koopmoment.

Economische signalen en toekomstige vooruitzichten

De algemene economische situatie kan ook in het voordeel van Bitcoin werken. Met een dalende inflatie en hogere werkloosheidscijfers dan verwacht in de VS, overweegt de Federal Reserve mogelijk een renteverlaging in september.

Dit zou theoretisch gunstig kunnen zijn voor de Bitcoin koers, aangezien een lagere rente doorgaans positief uitpakt voor risicovollere beleggingen zoals cryptocurrencies.

Koop je Bitcoin voor de beste prijs

Je betaalt
Crypto icon
EUR
Euro
Je ontvangt
Crypto icon
Bitcoin
Een Bitcoin (BTC) is nu 0 Euro waard
Laatst bijgewerkt:
Avatar foto
over de auteur

Jacko Meijaard begon zijn crypto-reis in de bullrun van het jaar 2017-2018 en is zich door de jaren steeds meer gaan verdiepen in cryptocurrencies, met name Bitcoin en Ethereum. Door zijn journalistieke achtergrond hoopt hij zoveel mogelijk mensen kundig te maken over cryptocurrencies en alles wat er mee te maken heeft.

Coinliners weekly

Elke week het belangrijkste crypto nieuws in je mailbox

© Copyright 2024 Coinliners.nl
Powered by WordPress | Mercury Theme