VanEck: Bitcoin ETFs beloven gouden toekomst ondanks twijfels op korte termijn

Home » Nieuws » VanEck: Bitcoin ETFs beloven gouden toekomst ondanks twijfels op korte termijn

VanEck adviseur Gabor Gurbacs heeft zijn langetermijnvisie op Bitcoin (BTC) ETFs (Exchange-Traded Funds) gedeeld.

Hij stelt dat de lancering van de ETF aanvankelijk zal leiden tot een netto instroom van ongeveer $100 miljoen dollar aan fondsen, voornamelijk gerecycled geld van institutionele beleggers.

Vergelijking met goud

Gurbacs, die de langetermijnimpact van de beursgenoteerde fondsen op de prijs van Bitcoin uitbeeldt, nam goud als analogie. In een eerdere tweet op 6 december, benadrukte hij de potentiële langdurige voordelen van ETFs. Hij zei toen:

“Mensen neigen ernaar om het huidige ding te hypen, maar blijven kortzichtig over het grote plaatje. Bitcoin dwingt zijn eigen kapitaalmarktsystemen en producten ver voorbij de ETF en dat is nog niet ingeprijsd. De vraag is niet wat BlackRock adopteert, maar welk Bitcoin-bedrijf de volgende BlackRock is.”

Eerder deelde Gurbacs inzichten over de waardering van de goudprijs na de lancering van de eerste goud ETF. De wereldwijde investeringsadviesfirma State Street lanceerde in november 2004 de eerste goud ETF. Hij beschreef de grote stijging van de goudprijs, waarbij de prijs verviervoudigde van $400 naar $1.800 dollar in 8 jaar. De marktkapitalisatie van goud zag een verbijsterende groei van $2 biljoen naar een massieve $10 biljoen dollar.

Parallel trekkend met goud, bevestigde Gurbacs: “De goedkeuring van een Amerikaanse spot Bitcoin ETF kan biljoenen dollars aan waarde creëren.” Hij voegde eraan toe dat Bitcoin “het blauwdruk van goud vanaf 2004” zou volgen na de lancering van de eerste Bitcoin ETF, waarmee de geschiedenis zich herhaalt.

James Seyffart, Senior Onderzoeker bij Bloomberg, was het eens met Gurbacs’ opmerkingen over de onwetendheid van de gemeenschap betreffende de langetermijnvoordelen van de ETF.

Hij schreef op X: “De consensus lijkt te zijn (anekdotisch) dat mensen gefocust zijn op een enorme kortetermijnimpact die wat teleurstellend kan zijn, terwijl ze tegelijkertijd de potentiële langetermijnimpact niet volledig waarderen.”

© Copyright 2024 Coinliners.nl
Powered by WordPress | Mercury Theme