Valkyrie verlaagt tarieven en verhoogt veiligheid met BitGo-deal

Home » Nieuws » Valkyrie verlaagt tarieven en verhoogt veiligheid met BitGo-deal

Valkyrie heeft een primeur in de markt van spot Bitcoin (BTC) ETF’s door als eerste uitgever gebruik te maken van twee afzonderlijke crypto-bewaarders voor haar fonds, na een overeenkomst met BitGo.

Deze strategische zet, waarbij BitGo een deel van de onderliggende Bitcoin zal bewaren en veiligstellen voor Valkyrie’s Bitcoin Fund (BRRR), werd op 17 januari bereikt en op 1 februari bij de U.S. Securities and Exchange Commission (SEC) ingediend.

Steeds competitiever

Door deze aanpak diversifieert Valkyrie haar spot Bitcoin ETF door het risico over meerdere crypto-bewaarders te spreiden, wat de veiligheid van het fonds verhoogt door het verminderen van enkele falingspunten. Deze vernieuwende aanpak zou andere uitgevers kunnen inspireren om soortgelijke paden te bewandelen in een markt die steeds competitiever wordt.

De race om marktdeelnemers en investeerders te winnen versnelde zowel voor als na de goedkeuring van spot Bitcoin ETF’s door de SEC op 10 januari. Tarieven waren een belangrijk discussiepunt, waarbij sommige uitgevers zelfs fee waivers aanboden voor een periode van maximaal zes maanden.

Oorspronkelijk had Valkyrie een van de hoogste tarieven met 0,8%, maar dit tarief is teruggebracht naar 0,25%, in lijn met BlackRock en Fidelity. Ondanks deze aanpassing heeft de Valkyrie Bitcoin ETF een aanzienlijk lager handelsvolume geregistreerd in vergelijking met deze zwaargewichten op Wall Street.

BlackRock heeft zich onderscheiden door als eerste fonds meer te handelen dan Grayscale’s GBTC, na miljarden aan uitstromen uit het gigantische fonds in slechts twee weken tijd.

© Copyright 2024 Coinliners.nl
Powered by WordPress | Mercury Theme