Valkyrie brengt 2x hefboom Bitcoin futures fonds op de markt

Home » Nieuws » Valkyrie brengt 2x hefboom Bitcoin futures fonds op de markt

Valkyrie heeft zijn aanbod aan Bitcoin (BTC) gerelateerde beleggingsproducten uitgebreid met de lancering van een tweede exchange-traded fund (ETF) die gekoppeld is aan Bitcoin futures.

Deze stap volgt op de notering van een spot Bitcoin ETF door Valkyrie in januari.

Groeiende interesse in Bitcoin

Op 22 februari maakte Valkyrie bekend dat de aandelen van hun Bitcoin Futures Leveraged Strategy ETF beschikbaar zijn voor handel op de Nasdaq onder het tickersymbool BTFX. Het fonds wordt omschreven als een leveraged Bitcoin futures ETF dat beoogt om tweemaal de “prestatie van de CME Bitcoin Futures markt” te leveren, waarbij de posities op een gepland tijdstip worden aangepast.

Deze lancering komt na de introductie door Valkyrie van een vergelijkbaar beleggingsinstrument gekoppeld aan Bitcoin futures, genoteerd op de Nasdaq onder het tickersymbool BTFD — waarschijnlijk een verwijzing naar de populaire crypto-uitdrukking “buy the f*cking dip”. Valkyrie was daarnaast een van de eerste vermogensbeheerders die goedkeuring kreeg van de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) om aandelen van een spot Bitcoin ETF in januari te noteren en verhandelen.

Leah Wald, CEO van Valkyrie, benadrukte de groeiende interesse in Bitcoin: “Met Bitcoin momenteel zo in de schijnwerpers, kijken handelaren en beleggers naar hoe ze financiële instrumenten kunnen gebruiken om in deze ruimte te stappen.” Voordat de SEC op 10 januari de historische goedkeuring gaf voor spot BTC ETF’s, richtten veel vermogensbeheerders zich op producten gekoppeld aan Bitcoin futures om beleggers blootstelling aan cryptocurrencies te bieden.

ProShares en Valkyrie behoorden tot de eerste bedrijven die Bitcoin futures ETF’s in de Verenigde Staten lanceerden in oktober 2021.

Hoewel de SEC de deadlines voor beslissingen over de goedkeuring van een spot Ethereum (ETH) ETF heeft opgeschoven of anderszins heeft uitgesteld, vergelijkbaar met de situatie voor de goedkeuring van een Bitcoin beleggingsproduct, verwachten sommige experts dat de toezichthouder tegen 23 mei, de uiterste deadline voor een spot Ethereum ETF van vermogensbeheerder VanEck, een besluit zal hebben genomen.

© Copyright 2024 Coinliners.nl
Powered by WordPress | Mercury Theme