Tether vergroot Bitcoin portfolio tot $2,8 miljard, behoudt positie als top BTC-houder

Home » Nieuws » Tether vergroot Bitcoin portfolio tot $2,8 miljard, behoudt positie als top BTC-houder

Tether, de uitgever van de stablecoin USDT, heeft zijn positie in de cryptocurrency markt verder versterkt door aan het einde van het vierde kwartaal 8.888 extra Bitcoins (BTC) te kopen voor een bedrag van $380 miljoen dollar.

Deze aankoop brengt het totale aantal Bitcoins in bezit van Tether op 66.465, waardoor het bedrijf de elfde grootste houder van de cryptocurrency is, volgens een ranglijst van Dune Analytics.

Diversificatie

Deze strategie past in Tethers plan, aangekondigd in mei 2023, om tot 15% van zijn winsten te investeren in Bitcoin. Dit maakt deel uit van een strategie om te diversifiëren vanuit kasreserves en kasachtige activa zoals Amerikaanse staatsobligaties, die traditioneel de USDT stablecoin ondersteunen. USDT heeft momenteel een marktkapitalisatie van meer dan $95 miljard, waarmee het ’s werelds grootste stablecoin is.

In het meest recente bevestigingsrapport had Tether $72,6 miljard aan staatsobligaties en $1,7 miljard aan Bitcoin, naast andere allocaties. De kwaliteit van Tethers activa is lange tijd onder de loep genomen, maar Howard Lutnick, CEO van Cantor Fitzgerald, een bewaarder voor Tether, heeft deze week de sceptici gerustgesteld over de legitimiteit van de holdings.

Tether, met hoofdkantoor in Zwitserland, begon voor het eerst Bitcoin te kopen in september 2022. Naast directe investeringen in Bitcoin, is Tether ook betrokken bij Bitcoin mining en energieproductie.

© Copyright 2024 Coinliners.nl
Powered by WordPress | Mercury Theme