TechDev: Bitcoin bereikt hoogste compressie in acht jaar, koersexplosie verwacht

Home » Nieuws » TechDev: Bitcoin bereikt hoogste compressie in acht jaar, koersexplosie verwacht

De bekende maar anonieme cryptoanalist TechDev heeft recentelijk verklaard dat Bitcoin (BTC) afkoerst op een historische uitbraak, die naar verwachting zal resulteren in een grote koersstijging.

De analyse benadrukt een uitzonderlijk niveau van compressie in de handelsrange van Bitcoin, wat duidt op een nabije explosieve prijsbeweging.

Meeste compressie in acht jaar

Volgens TechDev toont de vijfdaagse grafiek van Bitcoin de meeste compressie sinds acht jaar. Deze compressie houdt in dat de koopactiviteit steeds dichter bij het niveau komt dat verkopers wensen, wat de handelsrange van Bitcoin aanzienlijk verkleint.

Om de volatiliteit van Bitcoin te analyseren, gebruikt TechDev logaritmische Bollinger Bands. De analist voorspelt: “Er komt een historische beweging aan. De vijfdaagse compressie van Bitcoin zit op het hoogste niveau in acht jaar tijd.”

Aanstaande koersexplosie

De verdere analyse wijst uit dat deze toenemende compressie waarschijnlijk zal resulteren in snelle en scherpe prijsstijgingen. TechDev vestigt de aandacht op de grafiek van Bitcoin versus de M1-geldhoeveelheid, waar recentelijk een ‘uitbraak uit de tekstboeken’ plaatsvond.

techdev bitcoin tweet
Bron: TechDev op X.

Parabolische stijging verwacht

Deze uitbraak suggereert dat Bitcoin aan de rand staat van een parabolische stijging, die deze cyclus zou kunnen afsluiten met een blow-off top, zoals eerder gezien in de bullmarkten van 2017, 2015 en 2013. “Dit is belangrijk, omdat Bitcoin alleen koersexplosies zag na een uitbraak ten opzichte van de M1-geldhoeveelheid. Hoe langer de consolidatie, hoe langer de bullrun,” legt TechDev uit.

Hij voegt eraan toe: “Deze uitbraak volgt op de langste consolidatie ooit. Sterker nog, het is een uitbraak uit de tekstboeken na een broadening wedge van vijf jaar. De laatste vijf jaar corrigeerde Bitcoin ten opzichte van de M1-geldhoeveelheid en nu is BTC voor het eerst sinds 2017 impulsief ten opzichte van deze grafiek. We hebben nog nooit een Bitcoin-uitbraak als deze gezien.”

Koop je Bitcoin voor de beste prijs

Je betaalt
Crypto icon
EUR
Euro
Je ontvangt
Crypto icon
Bitcoin
Een Bitcoin (BTC) is nu 0 Euro waard
Laatst bijgewerkt:
Avatar foto
over de auteur

Jacko Meijaard begon zijn crypto-reis in de bullrun van het jaar 2017-2018 en is zich door de jaren steeds meer gaan verdiepen in cryptocurrencies, met name Bitcoin en Ethereum. Door zijn journalistieke achtergrond hoopt hij zoveel mogelijk mensen kundig te maken over cryptocurrencies en alles wat er mee te maken heeft.

Coinliners weekly

Elke week het belangrijkste crypto nieuws in je mailbox

© Copyright 2024 Coinliners.nl
Powered by WordPress | Mercury Theme