Spot Bitcoin ETF’s in VS zien instroom dalen tot twee-wekelijks dieptepunt

Home » Nieuws » Spot Bitcoin ETF’s in VS zien instroom dalen tot twee-wekelijks dieptepunt

De instroom in de tien spot Bitcoin (BTC) exchange-traded funds (ETF’s) in de Verenigde Staten nam woensdag af tot een dieptepunt in twee weken, met een netto-instroom van slechts ongeveer 500 Bitcoin (BTC), wat neerkomt op zo’n $25,5 miljoen dollar.

Lage instroom

Dit markeerde de laagste instroom sinds 6 februari, toen de fondsen te maken hadden met ongeveer $100 miljoen aan uitstromen, en een aanzienlijke daling vergeleken met de instroom die sindsdien werd gezien. In de vijf dagen die eindigden op 16 februari bedroeg de gemiddelde netto-instroom bijvoorbeeld ongeveer 7.000 Bitcoin per dag, wat neerkomt op ongeveer $350 miljoen.

De handelsactiviteiten van woensdag werden gedomineerd door grote uitstromen uit Grayscale’s Bitcoin Trust (GBTC), waaruit ongeveer 2.652 Bitcoin werd verwijderd. Ondertussen voegden BlackRock’s iShares Bitcoin Fund (IBIT) en Fidelity’s Wise Origin (FBTC), die de dominante uitgevers blijven, net geen 3.000 Bitcoin samen toe. Vijf van de fondsen, waaronder Bitwise’s Bitcoin ETF (BITB) en VanEck’s Bitcoin Trust (HODL), zagen geen netto beweging.

Deze fluctuaties in de fondsen volgen op een periode van extreme volatiliteit, met uitstromen die op sommige dagen, zoals 24 januari, opliepen tot 6.900 Bitcoin, terwijl op andere dagen, zoals 13 februari, de instroom piekte op 12.400 Bitcoin. Ondanks de recente dalingen blijven Grayscale, BlackRock en Fidelity de toonaangevende spelers op de markt van spot Bitcoin ETF’s, met Grayscale’s GBTC nog steeds als de grootste, ondanks de recente uitstroom die het totale bedrag dat uit het fonds is gehaald op bijna $8 miljard brengt.

De gecombineerde beheerde activa (AUM) van BlackRock en Fidelity in hun Bitcoin-fondsen overschrijden de $10 miljard dollar.

© Copyright 2024 Coinliners.nl
Powered by WordPress | Mercury Theme