PlanB in discussie: S2F model cruciaal voor begrip Bitcoin halveringscycli

Home » Nieuws » PlanB in discussie: S2F model cruciaal voor begrip Bitcoin halveringscycli

In een recente discussie op X (voorheen Twitter), heeft de bekende Nederlandse crypto-analist PlanB zijn Stock-to-Flow (S2F) model voor het voorspellen van Bitcoin (BTC) prijzen krachtig verdedigd tegen kritiek van gebruiker @Giovann35084111.

De discussie draaide om de geldigheid en realisme van het S2F-model, dat een exponentiële groei in de prijs van Bitcoin suggereert na elke halvering van de beloning voor het minen van Bitcoin.

Is de prijs van Bitcoin te voorspellen?

X gebruiker @Giovann35084111 betoogde dat het S2F-model, dat een prijsstijging van 10x elke vier jaar voorspelt, niet realistisch is gezien de historische prijsbewegingen van Bitcoin. Hij stelde dat de voortdurende verschuiving van het S2F-model ten opzichte van de werkelijke prijs een ontkoppeling aangeeft, wat suggereert dat het model niet nauwkeurig is.

PlanB reageerde door te stellen dat hoewel het idee van exponentiële groei onrealistisch kan aanvoelen, er geen huidige gegevens zijn die aantonen dat een tijd^6-vermogenswet, die afnemende rendementen impliceert, een betere pasvorm biedt dan het S2F^3-model. Hij benadrukte dat het S2F-model niet alleen een vermogenswet is, maar ook in overeenstemming is met de logistieke S-curve en Metcalfe’s wet, die beide een snelle groei ondersteunen tot ongeveer 50% adoptie.

PlanB erkende de overeenkomsten in de benaderingen van beide partijen om de prijs van Bitcoin te voorspellen met behulp van vermogenswetten, maar benadrukte het fundamentele verschil dat zijn S2F^3-model exponentiële rendementen impliceert, in tegenstelling tot de afnemende rendementen van het tijd^6-model voorgesteld door @Giovann35084111.

De aankomende Bitcoin halving staat gepland voor april 2024. Analisten, beleggen en investeerders verwachten veelal dat de Bitcoin prijs flink zal stijgen nadat de halving heeft plaatsgevonden.

© Copyright 2024 Coinliners.nl
Powered by WordPress | Mercury Theme