Ongekende 18-daagse reeks van instromen voor Amerikaanse spot Bitcoin ETF’s

Home » Nieuws » Ongekende 18-daagse reeks van instromen voor Amerikaanse spot Bitcoin ETF’s

De handel in Bitcoin (BTC) heeft onlangs recordniveaus bereikt met de hoogste openstaande posities in Bitcoin-gekoppelde futures ooit. Afgelopen donderdag steeg de open interesse naar meer dan $37,7 miljard dollar, waarmee het de piek van bijna $37 miljard dollar in maart overtrof, toen Bitcoin een recordhoogte van $73.700 aantikte.

Deze toename in futures trading is deels te danken aan een groeiende risicobereidheid onder investeerders, versterkt door de verwachting van renteverlagingen in de Verenigde Staten en Europa.

Spot Bitcoin ETF’s zien recordinstromen

De Amerikaanse spot Bitcoin exchange-traded funds (ETF’s) ervaren momenteel hun langste periode van positieve instromen sinds de notering, met een 18e opeenvolgende dag van netto instromen.

De 11 fondsen samen noteerden een totale netto instroom van $217,78 miljoen op donderdag, waarbij het grootste deel afkomstig was van BlackRock’s IBIT, het grootste spot Bitcoin ETF qua netto vermogen. IBIT registreerde die dag $350 miljoen aan netto instromen. Ook de Bitcoin ETF’s van Fidelity en VanEck zagen instromen, hoewel deze aanzienlijk kleiner waren dan die van BlackRock.

bitcoin etf instromen
Bron: Farside Investors.

Uitdagingen en uitstromen bij andere fondsen

Ondanks de overwegend positieve trend, registreerde Ark Invest’s ARKB netto uitstromen van $96,6 miljoen, wat een van de grootste uitstromen van het fonds markeert. Grayscale’s omgezette GBTC zag een uitstroom van $37,5 miljoen en Bitwise’s BITB meldde uitstromen van $3 miljoen.

De resterende vijf spot Bitcoin ETF’s, waaronder Invesco’s BTCO, noteerden geen stromen op donderdag.

Vooruitzichten voor Bitcoin

Volgens data van Coinglass is de verwachting dat Bitcoin de weerstandsniveaus van 71K-73K zal overwinnen en nieuwe hoogten zal bereiken in de komende weken.

Deze optimistische kijk wordt ondersteund door de langdurige stijging van de Bitcoin-waarde, die momenteel boven de $71.000 dollar staat. Daarnaast toont de aanzienlijke long-short ratio een bullish sentiment, wat verdere groei zou kunnen stimuleren.

Koop je Bitcoin voor de beste prijs

Je betaalt
Crypto icon
EUR
Euro
Je ontvangt
Crypto icon
Bitcoin
Een Bitcoin (BTC) is nu 0 Euro waard
Laatst bijgewerkt:
Avatar foto
over de auteur

Jacko Meijaard begon zijn crypto-reis in de bullrun van het jaar 2017-2018 en is zich door de jaren steeds meer gaan verdiepen in cryptocurrencies, met name Bitcoin en Ethereum. Door zijn journalistieke achtergrond hoopt hij zoveel mogelijk mensen kundig te maken over cryptocurrencies en alles wat er mee te maken heeft.

Coinliners weekly

Elke week het belangrijkste crypto nieuws in je mailbox

© Copyright 2024 Coinliners.nl
Powered by WordPress | Mercury Theme