On-chain data signaleert mogelijk begin van Bitcoin bull markt

Home » Nieuws » On-chain data signaleert mogelijk begin van Bitcoin bull markt

Volgens nieuwe analyses van het crypto analyseplatform Glassnode hebben on-chain indicatoren die de waarde van Bitcoin (BTC) beoordelen, een cruciaal “hoogrisico”-niveau bereikt.

Dit zou kunnen duiden op de aanvang van een bull markt.

Tien indicatoren

Glassnode merkte op in een recente X-post dat een indicator, die de lange termijnwaardering van Bitcoin afzet tegen zijn marktwaarde, de “middelrisico”-zone heeft overschreden en stevig in de “hoogrisico”-band is beland.

Deze hoog-risicofase wordt doorgaans waargenomen tijdens de vroege stadia van een Bitcoin bull markt, omdat het aantoont dat lange termijn investeerders terugkeren naar een “betekenisvol niveau” van winstgevendheid. De lange termijnhouder marktwaarde tot gerealiseerde waarde (MVRV) indicator beoogt te identificeren wanneer Bitcoin over- of ondergewaardeerd is ten opzichte van zijn “faire waarde”. Door de “marktwaarde” van Bitcoin te contrasteren met zijn “gerealiseerde waarde” — de prijs wanneer Bitcoin tussen lange termijn houder portefeuilles werd overgedragen — filtert het korte termijn marktsentiment uit en biedt het een maatstaf die aangeeft of de markt oververhit is.

Glassnode heeft aan zeven van de in totaal tien indicatoren staat van winstgevendheid van de voorraad, en netto niet-gerealiseerde winst-verlies, een “hoog” of “zeer hoog” risiconiveau toegekend. Dit suggereert dat er ondanks flinke stijgingen in de prijzen van crypto markt, zeer lage niveaus van gerealiseerde winst vastgezet zijn door investeerders.

De prijs van Bitcoin is de afgelopen week gestaag gestegen, waarbij deze klom van $42.317 op 4 februari naar $48.182 op het moment van publicatie, volgens data van ByBit.

De stijging van Bitcoin in de laatste week wordt toegeschreven aan afnemende uitstromen uit de Grayscale Bitcoin Trust (GBTC) gecombineerd met $9,1 miljard aan instromen in negen van de spot Bitcoin ETF’s sinds ze live gingen op 11 januari.

© Copyright 2024 Coinliners.nl
Powered by WordPress | Mercury Theme