OKX veroorzaakt stijging in Bitcoin transactiekosten door interne consolidaties

Home » Nieuws » OKX veroorzaakt stijging in Bitcoin transactiekosten door interne consolidaties

De kosten voor een Bitcoin (BTC) transactie met gemiddelde prioriteit zijn volgens mempool.space in het afgelopen weekend gestegen naar $34,08 dollar. Dit leidde tot een wachtrij met meer dan 333.400 onbevestigde transacties.

De crypto-community op X heeft op deze piek gereageerd door de beperkte transactiedoorvoer van Bitcoin te betreuren en te pleiten voor de invoering van efficiëntere layer-2-oplossingen en zijkanalen. Anderen zien deze stijging als een meevaller voor Bitcoin miners, die hun inkomsten per blok meer dan verdubbeld zien.

Oorzaak van congestie: OKX

De huidige netwerkverstopping is niet veroorzaakt door de Ordinals of Runes, bekende Bitcoin tokenisatie protocollen die in het verleden de kosten hebben opgedreven. Deze keer wijst CryptoQuant’s onderzoek naar OKX, een in de Seychellen gevestigde crypto beurs en momenteel de derde grootste ter wereld qua handelsvolume, als de hoofdschuldige.

Volgens Julio Moreno, hoofdonderzoeker bij CryptoQuant, houdt de activiteit van OKX voornamelijk interne transacties in om outputs te consolideren, wat de stijging van de tarieven veroorzaakt.

julio moreno bitcoin transacties hoog
Bron: Julio Moreno op X.

Impact van UTXO-consolidatie door beurzen

Bitcoin-transfers worden opgeslagen in wallets als niet-uitgegeven transactie-uitvoeren (UTXO’s). Wanneer een gebruiker hun Bitcoin weer naar een andere portemonnee wil sturen, moet hij transactiekosten betalen voor elk individueel UTXO in hun portemonnee, wat kan oplopen bij grote overdrachten. Dit probleem is vooral zorgwekkend voor beurzen, die vaak kleine transacties ontvangen en grote transacties versturen.

Beurzen consolideren hun UTXO’s door ze allemaal tegelijk uit te geven wanneer de netwerkkosten relatief laag zijn, waarbij alle invoeren in veel grotere uitvoeren in dezelfde portemonnee worden samengevoegd.

Kritiek en mogelijke verbeteringen

Dergelijk gedrag van grote beurzen zoals OKX kan de kosten over het hele netwerk verhogen, waardoor transacties belastend worden voor iedereen. Sommige crypto-ontwikkelaars hebben OKX bekritiseerd voor het brute-forcen van zijn consolidatie op deze manier, waarbij duizenden dollars aan vergoedingen verloren gaan.

Jameson Lopp, medeoprichter van Casa, benadrukte dat het niet moeilijk is om een ingenieur een paar uur te laten besteden aan het schrijven van een waarschuwing voor veranderingen in transactiekosten.

Koop je Bitcoin voor de beste prijs

Je betaalt
Crypto icon
EUR
Euro
Je ontvangt
Crypto icon
Bitcoin
Een Bitcoin (BTC) is nu 0 Euro waard
Laatst bijgewerkt:
Avatar foto
over de auteur

Jacko Meijaard begon zijn crypto-reis in de bullrun van het jaar 2017-2018 en is zich door de jaren steeds meer gaan verdiepen in cryptocurrencies, met name Bitcoin en Ethereum. Door zijn journalistieke achtergrond hoopt hij zoveel mogelijk mensen kundig te maken over cryptocurrencies en alles wat er mee te maken heeft.

Coinliners weekly

Elke week het belangrijkste crypto nieuws in je mailbox

© Copyright 2024 Coinliners.nl
Powered by WordPress | Mercury Theme