JPMorgan analisten: spot Bitcoin ETF’s kunnen traditionele crypto-investeringen verdringen

Home » Nieuws » JPMorgan analisten: spot Bitcoin ETF’s kunnen traditionele crypto-investeringen verdringen

JPMorgan analisten hebben hun twijfels geuit over het vermogen van de onlangs gelanceerde spot Bitcoin (BTC) ETF’s om substantiële nieuwe investeringen aan te trekken.

Ze suggereren dat deze ETF’s in plaats daarvan tot $36 miljard kunnen zien in instroom door kapitaalrotatie, voornamelijk afkomstig van bestaande crypto-instrumenten.

Regelgeving en toezichthouders

Een belangrijk punt van zorg is de Grayscale Bitcoin Trust (GBTC), die tot $13 miljard aan inwisselingen zou kunnen ervaren. De analisten benadrukken dat de impact van de nieuwe spot Bitcoin ETF’s meer beïnvloed zal worden door regelgeving en in hoeverre toezichthouders de crypto-ecosysteem in het traditionele financiële systeem laten integreren.

Ondanks dat de Securities and Exchange Commission (SEC) 11 spot Bitcoin ETF’s heeft goedgekeurd, een historische stap na jaren van verzet, zijn de analisten van mening dat de nieuwkapitaal instroom in de crypto sector waarschijnlijk beperkt zal blijven. Ze wijzen erop dat de kosten en liquiditeit van de ETF’s een belangrijke rol zullen spelen bij het aantrekken van investeringen. Vooral de hoge kosten van GBTC, met 1,5%, kunnen leiden tot aanzienlijke uitstromen.

De verwachting is dat institutionele beleggers die hun crypto in fondsvorm aanhouden, kunnen overstappen van futures-gebaseerde ETF’s en GBTC naar de nieuw ontworpen, goedkopere spot Bitcoin ETF’s, vooral als GBTC traag is in het verlagen van zijn kosten.

© Copyright 2024 Coinliners.nl
Powered by WordPress | Mercury Theme