In één week kochten Bitcoin ETF’s meer dan twee maanden mining productie

Home » Nieuws » In één week kochten Bitcoin ETF’s meer dan twee maanden mining productie

In de eerste week van juni hebben spot Bitcoin (BTC) exchange-traded funds (ETF’s) in de Verenigde Staten een recordhoeveelheid Bitcoins aangekocht. Deze aankoop, met een totale waarde van ongeveer $1,83 miljard dollar, omvatte 25.729 Bitcoin.

Dit aantal overtrof ruimschoots de 3.150 nieuwe Bitcoin die in diezelfde periode gemijnd werden, een indicator van een sterke marktvraag naar de cryptomunt. Volgens gegevens van HODL15Capital is dit het grootste weekvolume sinds medio maart, toen de Bitcoin zijn huidige recordhoogte van $73.679 bereikte.

Investeerders kopen meer dan vijf keer de maandelijkse productie

On-chain data wijst uit dat naast de ETF’s, ook individuele Bitcoin-investeerders actief bezig zijn met het opkopen van de munt. De laatste dertig dagen hebben deze investeerders samen 71.000 BTC gekocht, bijna 5,5 keer zoveel als de 13.000 Bitcoin die in dezelfde periode door miners werd geproduceerd.

Deze gegevens benadrukken een sterke accumulatiefase binnen de Bitcoin-markt, zoals onderstreept door analist James Van Straten op het sociale mediaplatform X.

bitcoin etf's bitcoin mining hodl15capital
Bron: HODL15Capital op X.

Analyse van de bron van extra Bitcoin

De vraag rijst hoe investeerders meer Bitcoin kunnen kopen dan er wordt geproduceerd. Het antwoord ligt in de rol van gecentraliseerde beurzen. Deze beurzen, die vaak buiten de directe investeerdersmarkt opereren, fungeren als intermediairs waar houders hun munten kunnen opnemen of verhandelen.

De dalende Bitcoin Exchange Reserve duidt op een sterke uitstroom van munten van beurzen naar privé wallets, wat wijst op een verhoogde houdingsmentaliteit onder beleggers.

Vergelijking met traditionele activaklassen

Ondanks dat Bitcoin ETF’s nog maar vijf maanden actief zijn, vertegenwoordigen ze al ongeveer 60% van het beheerd vermogen van de lang gevestigde goud-ETF’s in de Verenigde Staten.

Nate Geraci, president van ETF Store, merkt op dat de populariteit van Bitcoin als “digitaal goud” snel toeneemt, mede door de ingebouwde schaarste van de munt, waarbij maximaal 21 miljoen Bitcoin zal worden uitgegeven.

Huidige prijsontwikkelingen en marktinvloeden

Op 5 juni bereikte de Bitcoin een prijspiek van $71.093, de eerste keer sinds 21 mei dat deze grens werd doorbroken.

Volgens medeoprichter van een crypto exchange, bekend als “Radar Bear”, wordt de prijs van Bitcoin steeds meer beïnvloed door macro-economische factoren en geopolitieke gebeurtenissen, wat het moeilijk maakt om nieuwe hoogtepunten te bereiken ondanks de huidige accumulatie.

Koop je Bitcoin voor de beste prijs

Je betaalt
Crypto icon
EUR
Euro
Je ontvangt
Crypto icon
Bitcoin
Een Bitcoin (BTC) is nu 0 Euro waard
Laatst bijgewerkt:
Avatar foto
over de auteur

Jacko Meijaard begon zijn crypto-reis in de bullrun van het jaar 2017-2018 en is zich door de jaren steeds meer gaan verdiepen in cryptocurrencies, met name Bitcoin en Ethereum. Door zijn journalistieke achtergrond hoopt hij zoveel mogelijk mensen kundig te maken over cryptocurrencies en alles wat er mee te maken heeft.

Coinliners weekly

Elke week het belangrijkste crypto nieuws in je mailbox

© Copyright 2024 Coinliners.nl
Powered by WordPress | Mercury Theme