Grayscale CEO roept op tot goedkeuring van opties voor Bitcoin ETF’s, benadrukt voordelen voor beleggers

Home » Nieuws » Grayscale CEO roept op tot goedkeuring van opties voor Bitcoin ETF’s, benadrukt voordelen voor beleggers

Op 5 februari heeft Michael Sonnenshein, CEO van Grayscale, een oproep gedaan aan regelgevende instanties om genoteerde opties voor spot Bitcoin (BTC) exchange-traded funds (ETF’s) goed te keuren.

In een bericht op het sociale platform X benadrukte Sonnenshein hoe dergelijke opties ten goede komen aan beleggers door het ondersteunen van prijsontdekking en het navigeren door de markt, wat kan resulteren in bijvoorbeeld het genereren van inkomsten.

Langdurige beoordeling

Een genoteerde optie is een gestandaardiseerd contract waarmee beleggers een bepaalde hoeveelheid van een financieel activum kunnen kopen (via een calloptie) of verkopen (via een putoptie) tegen een vooraf bepaalde prijs (de uitoefenprijs), op of voor een specifieke datum. Met optiehandel kunnen beleggers speculeren op de toekomstige beweging van specifieke aandelen of obligaties en de aandelenmarkt als geheel. Onder optiecontracten hebben handelaren de keuze – maar niet de verplichting – om een onderliggend activum te kopen of verkopen voor een vooraf bepaalde prijs op een gespecificeerde datum.

Deze opties worden verhandeld op beurzen zoals de Chicago Board Options Exchange en worden gereguleerd door instanties als de United States Commodity Futures Trading Commission (CFTC) en de Securities and Exchange Commission (SEC). Clearinginstellingen zoals de Options Clearing Corporation (OCC) bieden garanties voor de uitwisselingen.

Sonnenshein merkte op dat toen de SEC de eerste Bitcoin futures ETF in oktober 2021 goedkeurde, de genoteerde opties voor de ETF vanaf de volgende dag verhandelbaar waren dankzij automatische effectiviteit, waardoor ze konden vertrouwen op bestaande regels. Echter, een soortgelijke regel is niet van toepassing op op grondstoffen gebaseerde ETF’s, zoals de recent goedgekeurde spot Bitcoin ETF’s, omdat deze een mogelijk langdurige beoordeling moeten ondergaan, vergelijkbaar met het 19b-4 proces voor de spot Bitcoin ETF’s zelf.

Sonnenshein riep op tot gelijke behandeling van vergelijkbare producten en verwees naar de voorbeelden van spot en futures BTC-gebaseerde ETF’s. Hij voegde eraan toe dat de New York Stock Exchange en andere nationale beurzen onlangs formulieren 19b-4 hebben ingediend om de noteringsnormen te wijzigen zodat genoteerde opties op op grondstoffen gebaseerde ETF’s, inclusief spot Bitcoin ETF’s, toegestaan worden.

De SEC beoordeelt momenteel de aanvragen voor genoteerde opties op spot Bitcoin ETF’s en heeft opmerkingen geopend voor de voorgestelde opties van Blackrock bij CBOE. Bloomberg ETF-analist Eric Balchunas suggereerde dat de SEC al op 15 februari of uiterlijk in september 2024 een beslissing zou kunnen nemen.

Sonnenshein sloot zijn bericht af door te pleiten voor een eerlijke behandeling van spot Bitcoin ETF’s en de bredere crypto-activaklasse, waarbij hij de nadruk legde op de potentiële voordelen voor zowel particuliere als institutionele beleggers.

© Copyright 2024 Coinliners.nl
Powered by WordPress | Mercury Theme