Crypto analist waarschuwt voor mogelijke terugval Bitcoin tot $50.000 deze zomer

Home » Nieuws » Crypto analist waarschuwt voor mogelijke terugval Bitcoin tot $50.000 deze zomer

De bekende crypto analist Benjamin Cowen waarschuwt voor een aanzienlijke daling van de Bitcoin (BTC) koers. Ondanks recente fluctuaties gelooft Cowen dat Bitcoin nog verder kan zakken tot wel $50,000.

Zomerse uitdagingen

De zomerperiode staat bekend om zijn rust op de financiële markten, wat volgens Cowen problemen kan veroorzaken voor Bitcoin. Hij verwacht dat het patroon uit de zomer van 2021 zich zou kunnen herhalen. Destijds leidde een verkoopgolf eind april tot een rally die enkele weken in mei voortduurde, gevolgd door een voortzetting van de neerwaartse trend in de zomer.

“Je kunt zeker een diepere terugval krijgen richting de $50.000. Ik denk zeker dat een dergelijke koersval tot de mogelijkheden behoort”, aldus Cowen.

Huidige marktbewegingen

Momenteel handhaaft Bitcoin zich boven de $60.000, met een koers van ongeveer $61.500 dollar op het moment van schrijven bij Bybit. De markt hoopt dat de grote correcties voorbij zijn, maar Cowen merkt op dat eerdere correcties deze cyclus relatief beperkt zijn gebleven.

“We hebben niet veel grote terugvallen gehad. Veel van die terugvallen waren zelfs redelijk beperkt, vooral in vergelijking met de vorige cyclus”, zegt hij. De maximale daling dit jaar was rond de 23%, terwijl in 2019, na de piek, een daling van 50% werd waargenomen en er in 2016 zelfs correcties van 30% tot 40% waren.

Koop je Bitcoin voor de beste prijs

Je betaalt
Crypto icon
EUR
Euro
Je ontvangt
Crypto icon
Bitcoin
Een Bitcoin (BTC) is nu 0 Euro waard
Laatst bijgewerkt:
Avatar foto
over de auteur

Jacko Meijaard begon zijn crypto-reis in de bullrun van het jaar 2017-2018 en is zich door de jaren steeds meer gaan verdiepen in cryptocurrencies, met name Bitcoin en Ethereum. Door zijn journalistieke achtergrond hoopt hij zoveel mogelijk mensen kundig te maken over cryptocurrencies en alles wat er mee te maken heeft.

Coinliners weekly

Elke week het belangrijkste crypto nieuws in je mailbox

© Copyright 2024 Coinliners.nl
Powered by WordPress | Mercury Theme