Crypto analist vergelijkt Bitcoin-markt met 2019: Dominantie stijgt, altcoins bloeden

Home » Nieuws » Crypto analist vergelijkt Bitcoin-markt met 2019: Dominantie stijgt, altcoins bloeden

Bitcoin (BTC) heeft de afgelopen week een prijsstijging van bijna 10% laten zien, dit bespreekt Benjamin Cowen in zijn nieuwe YouTube-video. De analist bespreekt de implicaties van deze stijging en wat dit betekent voor de dominantie van Bitcoin in de cryptomarkt.

Bitcoin dominantie stijgt

Cowen legt uit dat Bitcoin historisch gezien boven zijn bull market support band is gebleven totdat zijn dominantie piekte. Momenteel vertegenwoordigt Bitcoin een aanzienlijk deel van de totale marktcapitalisatie van cryptocurrencies en de analist voorspelt dat deze dominantie waarschijnlijk rond de 60% zal uitkomen.

Hij illustreert dit met Ethereum (ETH) als voorbeeld, waarbij hij benadrukt dat zolang mensen Ether blijven omzetten in Bitcoin, de waarde van Bitcoin boven zijn 20-weeks voortschrijdend gemiddelde kan blijven.

Vergelijking met 2019

De huidige marktomstandigheden worden door Cowen vergeleken met de situatie in midden 2019. Hij stelt dat de volatiliteit van Bitcoin en het gedrag van de markt toen overeenkomsten vertonen met wat we nu zien. De 20-weeks, 50-weeks en 200-weeks voortschrijdende gemiddelden van Bitcoin liggen momenteel respectievelijk op $59.000, $58.700 en $65.200 dollar.

Cowen benadrukt dat Bitcoin historisch gezien minstens een week boven zijn 200-weeks voortschrijdend gemiddelde blijft als het deze overschrijdt.

Invloed van een mogelijke Ethereum spot ETF

Een belangrijke factor die de markt zou kunnen beïnvloeden, is de mogelijke goedkeuring van een Ethereum spot ETF. Cowen geeft aan dat, hoewel hij de voorkeur geeft aan goedkeuring, een afwijzing zou kunnen leiden tot een verdere conversie van Ethereum naar Bitcoin. Dit zou Bitcoin meer “brandstof” geven vanuit de altcoinmarkt, wat kan resulteren in een verdere daling van altcoins in hun Bitcoin-paren.

Cruciale weken voor de markt

De komende twee weken zullen volgens Cowen cruciaal zijn voor het definiëren van de huidige marktomstandigheden. De analist suggereert dat als Bitcoin zijn huidige koers kan handhaven, dit een sterke indicatie kan zijn van een duurzame bull market.

Als de omzetten van Ethereum naar Bitcoin echter afnemen, kan dit resulteren in een daling van Bitcoin onder zijn 20-weeks voortschrijdend gemiddelde, wat een verzwakking van zijn positie zou betekenen.

Koop je Bitcoin voor de beste prijs

Je betaalt
Crypto icon
EUR
Euro
Je ontvangt
Crypto icon
Bitcoin
Een Bitcoin (BTC) is nu 0 Euro waard
Laatst bijgewerkt:
Avatar foto
over de auteur

Jacko Meijaard begon zijn crypto-reis in de bullrun van het jaar 2017-2018 en is zich door de jaren steeds meer gaan verdiepen in cryptocurrencies, met name Bitcoin en Ethereum. Door zijn journalistieke achtergrond hoopt hij zoveel mogelijk mensen kundig te maken over cryptocurrencies en alles wat er mee te maken heeft.

Coinliners weekly

Elke week het belangrijkste crypto nieuws in je mailbox

© Copyright 2024 Coinliners.nl
Powered by WordPress | Mercury Theme