Bitcoin’s succes in eerste kwartaal belooft spanning rond halving in april

Home » Nieuws » Bitcoin’s succes in eerste kwartaal belooft spanning rond halving in april

In de eerste drie maanden van 2024 heeft Bitcoin (BTC) een indrukwekkende groei doorgemaakt, met een stijging van 64% van $44,172 naar $73,255 dollar, wat het het beste eerste kwartaal in drie jaar tijd maakt. Deze periode staat nu bekend als Bitcoin’s op twee na beste kwartaal van de afgelopen drie jaar, overtroffen alleen door de eerste kwartalen van 2021 en 2023.

De stijging in 2021 kan worden toegeschreven aan de aanloop naar de bullrun waarbij Bitcoin zijn waarde zag stijgen tot $64,000, kort na de halvering in 2020. In 2023, werd de markt opgebeurd door herstel na de val die volgde op de ineenstorting van FTX in november 2022, waarbij Bitcoin tot $15,500 daalde.

Terwijl de markt nu afwacht, met de Bitcoin halvering gepland op 20 april, waarschuwen experts zoals Phoenix Desmond voor mogelijke volatiliteit. “Wees voorbereid op heftige koersactie naarmate we dichterbij de halving komen,” adviseert hij. Deze gebeurtenis zal de dagelijkse productie van Bitcoin door miners halveren, wat overeenkomt met ongeveer $29 miljoen per dag bij de huidige koersen, potentieel een significante impact makend op de lange termijn.

Met name lange termijn interessant

Hoewel de halvering op zich misschien niet meteen grote veranderingen teweegbrengt, is het effect over een langere periode vergelijkbaar met een investeerder die elke dag voor $29 dollar miljoen aan Bitcoin koopt, wat jaarlijks neerkomt op meer dan $10 miljard. Dit zou tegen het einde van het jaar tot interessante koersbewegingen kunnen leiden, gezien dit patroon zich in het verleden na elke halvering heeft voorgedaan.

Analisten zijn verdeeld over de korte termijn richting van Bitcoin’s prijs, met een relatief neutrale stemming onder beleggers en een evenwichtige balans tussen liquidaties van short en long posities. Sommige experts, zoals de pseudonieme analist Rekt Capital, suggereren dat Bitcoin tussen de $60K en $70K kan consolideren in de aanloop naar en na de halvering.

Tegelijkertijd zijn er bedenkingen over de mogelijkheid dat Bitcoin het positieve momentum van het eerste kwartaal voortzet, ondanks de historische stijging en het potentieel van de aankomende halvering.

Koop je Bitcoin voor de beste prijs

Je betaalt
Crypto icon
EUR
Euro
Je ontvangt
Crypto icon
Bitcoin
Een Bitcoin (BTC) is nu 0 Euro waard
Laatst bijgewerkt:
© Copyright 2024 Coinliners.nl
Powered by WordPress | Mercury Theme