Bitcoin ziet verminderde vraag, volgens onderzoek van Glassnode

Home » Nieuws » Bitcoin ziet verminderde vraag, volgens onderzoek van Glassnode

Recente rapporten van het on-chain analysebedrijf Glassnode laten een duidelijke afname in de vraag naar Bitcoin (BTC) zien. Zowel het kapitaal dat in Bitcoin wordt geïnvesteerd als de winst die wordt gerealiseerd door investeerders, vertonen tekenen van vertraging.

Wat is de Realized Cap?

De Realized Cap is een kapitalisatiemodel dat de waarde van Bitcoin berekent op basis van de laatst bekende handelsprijs op de blockchain. Dit model speelt een cruciale rol in het begrijpen van de monetaire stroom binnen de Bitcoin-markt. Het vertegenwoordigt de totale hoeveelheid kapitaal die is ingezet om Bitcoin te kopen en helpt analisten om te beoordelen of er meer kapitaal naar of juist uit de cryptocurrency stroomt.

Vertraging in kapitaalinstroom

De groei van de Realized Cap toont een vertraging. Hoewel er nog steeds nieuwe recordhoogtes worden bereikt, is de toename van de waarde veel minder sterk dan voorheen.

De snelheid waarmee nieuw kapitaal in het Bitcoin-netwerk wordt geïnjecteerd, is aanzienlijk verminderd, wat wijst op een afkoelende interesse en verminderde koopbereidheid onder investeerders.

bitcoin voorraad 1 jaar actief
Bron: Glassnode.

Analyse van de markt

De vertraging in de kapitaalinstroom hangt samen met een afname in de winstrealisatie door investeerders, wat mogelijk duidt op een verminderde bereidheid om Bitcoin tegen hogere prijzen te kopen. Dit kan erop wijzen dat de markt momenteel minder dynamisch is, met minder investeerders die bereid zijn om op hogere niveaus in te stappen, wat resulteert in een lagere totale investering in de cryptocurrency.

Wat betekent dit voor Bitcoin?

Deze afname in zowel kapitaalinstroom als winstrealisatie kan suggereren dat de recente hype rond Bitcoin begint te luwen. Investeerders worden mogelijk voorzichtiger en tonen minder enthousiasme om tegen hogere prijzen te kopen, wat kan leiden tot een stabilisatie of zelfs een daling van de Bitcoin-prijs in de nabije toekomst.

Deze trends zijn belangrijke indicatoren voor zowel huidige als potentiële Bitcoin-investeerders om in de gaten te houden.

Koop je Bitcoin voor de beste prijs

Je betaalt
Crypto icon
EUR
Euro
Je ontvangt
Crypto icon
Bitcoin
Een Bitcoin (BTC) is nu 0 Euro waard
Laatst bijgewerkt:
Avatar foto
over de auteur

Jacko Meijaard begon zijn crypto-reis in de bullrun van het jaar 2017-2018 en is zich door de jaren steeds meer gaan verdiepen in cryptocurrencies, met name Bitcoin en Ethereum. Door zijn journalistieke achtergrond hoopt hij zoveel mogelijk mensen kundig te maken over cryptocurrencies en alles wat er mee te maken heeft.

Coinliners weekly

Elke week het belangrijkste crypto nieuws in je mailbox

© Copyright 2024 Coinliners.nl
Powered by WordPress | Mercury Theme