Bitcoin whale ontwaakt met transactie van $61 miljoen naar Coinbase

Home » Nieuws » Bitcoin whale ontwaakt met transactie van $61 miljoen naar Coinbase

In de afgelopen periode is er een toename waargenomen in de activiteit van Bitcoin (BTC) portemonnees die lange tijd inactief zijn geweest. Bijzonder genoeg zijn enkele van deze adressen al meer dan tien jaar niet gebruikt, daterend uit de periode waarin Satoshi Nakamoto, de mysterieuze oprichter van Bitcoin, nog actief was.

Vorige week werd zo’n historische wallet, die sinds juli 2010 inactief was, onverwachts actief. Deze portemonnee bevatte 50 BTC die destijds als beloning voor het minen van een enkel blok werd verdiend, toen de waarde van Bitcoin nog maar $0,05 dollar per stuk was.

Stijging in wallet-activiteiten en de invloed op de markt

Naast deze individuele gevallen van ontwaakte wallets, was er ook een grote ‘crypto whale‘ wallet die plotseling 1.000 BTC verplaatste naar het handelsplatform Coinbase Pro, een waarde van meer dan $61 miljoen dollar. Deze activiteit wijst op een grotere trend waarbij slapende wallets, die vaak aanzienlijke hoeveelheden Bitcoins bevatten, hun activa naar crypto beurzen verplaatsen.

Dit heeft geleid tot speculaties over potentiële verkopen bij hoge prijspunten of speculatieve handelingen in de derivatenmarkt.

lookonchain bitcoin wallet
Bron: Lookonchain op X.

Veranderingen in de Bitcoin-mining industrie

Deze hernieuwde activiteit brengt ons terug naar de vroege dagen van Bitcoin, bekend als het Satoshi-tijdperk, waarin mining nog mogelijk was op gewone thuiscomputers. Naarmate de tijd verstreek en de waarde van Bitcoin steeg, groeide de mining-industrie uit tot een sector met enorme industriële mijnen die geavanceerde machines gebruiken om competitief te blijven.

Deze toegenomen concurrentie heeft geleid tot een aanzienlijke stijging van de moeilijkheidsgraad voor het minen van Bitcoin, wat het nu bijna onmogelijk maakt voor individuele miners om nog succes te boeken zonder substantiële investeringen.

Koop je Bitcoin voor de beste prijs

Je betaalt
Crypto icon
EUR
Euro
Je ontvangt
Crypto icon
Bitcoin
Een Bitcoin (BTC) is nu 0 Euro waard
Laatst bijgewerkt:
Avatar foto
over de auteur

Jacko Meijaard begon zijn crypto-reis in de bullrun van het jaar 2017-2018 en is zich door de jaren steeds meer gaan verdiepen in cryptocurrencies, met name Bitcoin en Ethereum. Door zijn journalistieke achtergrond hoopt hij zoveel mogelijk mensen kundig te maken over cryptocurrencies en alles wat er mee te maken heeft.

Coinliners weekly

Elke week het belangrijkste crypto nieuws in je mailbox

© Copyright 2024 Coinliners.nl
Powered by WordPress | Mercury Theme