Bitcoin schommelt: $175.000 in zicht volgens Fibonacci analyse

Home » Nieuws » Bitcoin schommelt: $175.000 in zicht volgens Fibonacci analyse

Sinds het begin van dit jaar, na het bereiken van een historisch hoogtepunt, is de waarde van Bitcoin (BTC) met 23% gedaald. De koers is recentelijk erg wispelturig, maar crypto-analist Caleb Franzen blijft vertrouwen houden in de potentie van Bitcoin deze cyclus. Hij voorspelt dat de koers nog kan stijgen naar $175.000 dollar.

Dit optimisme wordt versterkt door de methoden van een Italiaanse wiskundige uit de 13e eeuw, bekend als Fibonacci. Franzen wijst op het 200-daags voortschrijdend gemiddelde, een belangrijke indicator voor het volgen van langetermijntrends, om zijn analyse te ondersteunen.

Wat betekent dit voor de Bitcoin koers?

Franzen legt uit dat de recente daling van Bitcoin onder deze langetermijngemiddelden zorgwekkend kan zijn, aangezien in bullmarkten de prijzen meestal boven deze niveaus blijven. Als de koers eronder duikt, kan dit duiden op een overgang naar een bearish fase.

Franzen blijft echter kalm en herinnert eraan dat Bitcoin al eerder soortgelijke dalingen heeft meegemaakt en steeds snel herstelde. Dit historische veerkracht geeft hem het vertrouwen dat een herstel ook nu mogelijk is.

block-embed is-type-video is-provider-youtube wp-block-embed-youtube wp-embed-aspect-16-9 wp-has-aspect-ratio">

$175.000 dollar als koersdoel

Volgens Franzen kan Bitcoin, zodra het weer boven het voortschrijdend gemiddelde uitkomt, een sterke stijging doormaken. Hij vergelijkt het met een sprinter die even terugdeinst om vervolgens met volle kracht vooruit te schieten. Echter, hij waarschuwt dat de eerste poging om door het gemiddelde te breken mogelijk niet meteen succesvol zal zijn, gezien de eerdere trends.

“Bullmarkten kenmerken zich door prijzen die boven belangrijke korte-, middellange- en langetermijn gemiddelden blijven. Dus als we nu onder die lange termijn gemiddelden duiken, is dat geen positief teken; we zitten waarschijnlijk in een bearish regime,” legt Franzen uit.

Fibonacci op Bitcoin koers

Franzen baseert zijn optimistische koersdoel ook op de Fibonacci-extensie, een techniek die teruggrijpt op wiskundige principes uit de 13e eeuw. Hij heeft dit doel al een tijdje voor ogen en gelooft dat, als Bitcoin deze grens bereikt, andere belangrijke cryptocurrencies zoals Ethereum (ETH) en Solana (SOL) ook aanzienlijke winsten kunnen boeken.

Hoewel de toekomst van Bitcoin vol onzekerheden zit, blijft Franzen optimistisch, gesteund door historische patronen en wiskundige methoden die al eeuwenlang worden gebruikt.

Volg Coinliners op Google Nieuws om altijd als eerste op de hoogte te blijven van het laatste nieuws en de meest recente ontwikkelingen in de wereld van cryptocurrency.

Avatar foto
over de auteur

Jacko Meijaard begon zijn crypto-reis in de bullrun van het jaar 2017-2018 en is zich door de jaren steeds meer gaan verdiepen in cryptocurrencies, met name Bitcoin en Ethereum. Door zijn journalistieke achtergrond hoopt hij zoveel mogelijk mensen kundig te maken over cryptocurrencies en alles wat er mee te maken heeft.

Coinliners weekly

Elke week het belangrijkste crypto nieuws in je mailbox