Bitcoin reserves van miners op laagste niveau sinds 2021 door toenemende verkoop

Home » Nieuws » Bitcoin reserves van miners op laagste niveau sinds 2021 door toenemende verkoop

De verkoop van Bitcoin (BTC) door miners is een belangrijke factor achter de recente prijsdaling van de cryptocurrency, ondanks de introductie van nieuwe spot Bitcoin ETF’s.

Analisten van Bitfinex merken op dat de reserves van miners aanzienlijk zijn afgenomen sinds de lancering van deze ETF’s, wat wijst op een toegenomen verkoopactiviteit. Deze trend wordt versterkt door de aanloop naar de Bitcoin halvering in april, die de winstgevendheid van miners onder druk zet en hen aanzet tot het liquideren van hun bezit.

$1 miljard naar exchanges overgebracht

Sinds de lancering van de Bitcoin ETF’s half januari hebben de reserves van miners – de hoeveelheid Bitcoin in hun kluizen – netto-uitstroom gezien, waardoor deze zijn gedaald tot het laagste niveau sinds juni 2021, zo blijkt uit gegevens van CryptoQuant.

Opvallend was dat miners op 12 januari, de dag na de lancering van de ETF, ongeveer $1 miljard aan Bitcoin naar crypto exchanges overbrachten, mogelijk om te profiteren van de piek in de Bitcoin prijs naar het hoogste niveau in twee jaar, volgens gegevens van Glassnode. Deze afname van de reserves duidt erop dat miners hun Bitcoin’s mogelijk verkopen of gebruiken als hefboom om kapitaal op te halen, voornamelijk bedoeld voor het upgraden van machines en mining faciliteiten.

Deze toegenomen verkoopactiviteit valt samen met de aanstaande Bitcoin halvering in april, een vierjaarlijks evenement waarbij de beloning voor miners voor het beveiligen van de Bitcoin blockchain halveert. Dit zal een grote impact hebben op de winstgevendheid van miners, en kan kleinere, minder efficiënte operaties dwingen uit de markt te stappen of te fuseren met grotere bedrijven om te overleven.

De aanhoudende verkoopdruk van miners heeft mogelijk bijgedragen aan de gestagneerde momentum van Bitcoin in de afgelopen weken. Na een jaarlijks hoogtepunt van $49.000 op de dag van de ETF-debuut, corrigeerde BTC met maar liefst 20%.

De prijs is sindsdien hersteld en gestabiliseerd boven de $40.000, maar stuitte op weerstand bij meerdere pogingen om boven de $44.000 uit te komen.

© Copyright 2024 Coinliners.nl
Powered by WordPress | Mercury Theme