Bitcoin overschrijdt $70.000, Ethereum richt zich op $4.000 dollar

Home » Nieuws » Bitcoin overschrijdt $70.000, Ethereum richt zich op $4.000 dollar

Bitcoin (BTC) heeft opnieuw de grens van $70.000 dollar doorbroken in een opwaartse beweging die begon rond 14:00 uur vandaag na een relatief rustig weekend. De koersstijging, die zijn start nam vanaf ongeveer $68.000 dollar, zet door, en markeert een belangrijke mijlpaal in de recente prijsgeschiedenis van de munt.

Vorige week testte Bitcoin dit prijsniveau al, maar slaagde er toen niet in om erboven te blijven. Deze recente doorbraak onderstreept niet alleen de aanhoudende bullish sentiment in de markt maar ook de groeiende mainstream acceptatie en institutionele adoptie van Bitcoin.

Handelsvolume en marktreactie

Terwijl de Bitcoin koers stijgt, neemt ook het handelsvolume toe, hoewel het nog steeds onder het niveau ligt van de piek vorige week. De totale waardestijging van Bitcoin over de laatste 24 uur is meer dan 2%. Ook Ethereum (ETH) ziet een sterke stijging, met een plus van 2,5% en richt zich nu op het belangrijke prijspunt van $4.000 dollar.

bitcoin koers 24 uur
Bitcoin koers in de afgelopen 24 uur. Bron: Coinmarketcap.

Groei in de cryptomarkt en vooruitzichten

De gehele cryptomarkt heeft een waardegroei van 2,5% ervaren in de afgelopen 24 uur en is nu $2,6 biljoen dollar waard. Dit positieve marktsentiment wordt versterkt door de recente goedkeuring van de eerste Amerikaanse Ethereum spot beursfondsen (ETF), wat een nieuwe impuls heeft gegeven aan de populariteit en het vertrouwen in Ethereum.

Voorspellingen en voorzichtigheid

De bekende crypto-analist RookieXBT deelde een optimistische kijk op de toekomst van Bitcoin, waarbij hij zijn meer dan 400.000 volgers informeerde dat de Bitcoin koers “binnenkort” mogelijk $88.000 dollar zou kunnen bereiken.

Hoewel deze voorspellingen bemoedigend zijn, is het belangrijk te onthouden dat de cryptomarkt inherent volatiel is en dat toekomstige koersbewegingen onvoorspelbaar blijven. Beleggers wordt geadviseerd om eigen onderzoek te doen voordat ze investeringsbeslissingen nemen.

Koop je Bitcoin voor de beste prijs

Je betaalt
Crypto icon
EUR
Euro
Je ontvangt
Crypto icon
Bitcoin
Een Bitcoin (BTC) is nu 0 Euro waard
Laatst bijgewerkt:
Avatar foto
over de auteur

Jacko Meijaard begon zijn crypto-reis in de bullrun van het jaar 2017-2018 en is zich door de jaren steeds meer gaan verdiepen in cryptocurrencies, met name Bitcoin en Ethereum. Door zijn journalistieke achtergrond hoopt hij zoveel mogelijk mensen kundig te maken over cryptocurrencies en alles wat er mee te maken heeft.

Coinliners weekly

Elke week het belangrijkste crypto nieuws in je mailbox

© Copyright 2024 Coinliners.nl
Powered by WordPress | Mercury Theme