Bitcoin onder druk na Amerikaanse banengroei en Roaring Kitty’s livestream

Home » Nieuws » Bitcoin onder druk na Amerikaanse banengroei en Roaring Kitty’s livestream

De Amerikaanse arbeidsmarkt toonde in mei aanzienlijke veerkracht, met een toevoeging van 272.000 banen, ruim boven de verwachtingen van 185.000. Dit is een aanzienlijke stijging ten opzichte van de 165.000 banen die in april werden gecreëerd, waarbij de eerdere schatting van 175.000 naar beneden werd bijgesteld.

Ondanks deze positieve cijfers steeg het werkloosheidspercentage licht naar 4,0%, iets hoger dan de 3,9% die analisten hadden voorzien en gelijk aan het percentage van april.

Financiële markten reageren

De onthulling van de sterke banengroei had onmiddellijke gevolgen voor de financiële markten. De Amerikaanse dollar versterkte met 0,5%, terwijl de prijs van goud meer dan 2% daalde. De rente op 10-jarige staatsobligaties steeg met 12 basispunten naar 4,42%.

Daarnaast viel op dat de Bitcoin (BTC) koers daalde tot onder de $70.000 dollar, een daling van 2,5% binnen 24 uur, als reactie op de economische indicatoren.

bitcoin koers 24 uur
Bitcoin koers in de afgelopen 24 uur. Bron: Coinmarketcap.

Tumult op de cryptomarkt

De cryptomarkt kende een roerige dag, mede veroorzaakt door een livestream van Keith Gill, ook bekend als “Roaring Kitty”. Gill, die in 2021 bekend werd door zijn invloed op de aandelen van GameStop en AMC, zorgde met zijn eerste livestream in drie jaar tijd voor grote schommelingen in de prijzen van zogenaamde memecoins.

Tijdens zijn 45 minuten durende stream, die door meer dan 600.000 mensen bekeken werd, daalden de memecoins GME en ROAR met respectievelijk 24% en 31%. De KITTY prijs zakte met ongeveer 17%.

Bezorgdheid om marktmanipulatie

De livestreams van Gill hebben tot zorgen geleid over mogelijke marktmanipulatie. Het Wall Street Journal meldde eerder deze week dat E*Trade overweegt om Gill te verbieden hun platform nog te gebruiken.

Dit vanwege groeiende zorgen over potentieel manipulatief gedrag dat de aandelenmarkt zou kunnen schaden.

Avatar foto
over de auteur

Jacko Meijaard begon zijn crypto-reis in de bullrun van het jaar 2017-2018 en is zich door de jaren steeds meer gaan verdiepen in cryptocurrencies, met name Bitcoin en Ethereum. Door zijn journalistieke achtergrond hoopt hij zoveel mogelijk mensen kundig te maken over cryptocurrencies en alles wat er mee te maken heeft.

Coinliners weekly

Elke week het belangrijkste crypto nieuws in je mailbox

© Copyright 2024 Coinliners.nl
Powered by WordPress | Mercury Theme