Bitcoin koers kan explosief stijgen naar $100.000 eind 2024, zegt Bitwise CIO

Home » Nieuws » Bitcoin koers kan explosief stijgen naar $100.000 eind 2024, zegt Bitwise CIO

Matt Hougan, Chief Investment Officer bij crypto vermogensbeheerder Bitwise, heeft ondanks de huidige tegenwind in de cryptomarkt vijf belangrijke stimulerende factoren geïdentificeerd die de prijs van Bitcoin (BTC) tegen het einde van het jaar naar $100.000 kunnen opdrijven.

Bitcoin is momenteel 21% gedaald ten opzichte van zijn meest recente hoogtepunt van $73.836 dollar, wat deels te wijten is aan zorgen rond de uitkeringen van Mt. Gox en de verkoop van in beslag genomen Bitcoins door de Duitse overheid.

Uitdagingen en kansen

De opgeheven beurs Mt. Gox is begonnen met het terugsturen van Bitcoin aan zijn schuldeisers als onderdeel van een plan om de komende maanden ongeveer $8 miljard aan cryptocurrency te distribueren. Ondertussen heeft de Duitse overheid recent meer dan $1 miljard dollar aan Bitcoin verkocht die in januari in beslag is genomen van de piraterijsite Movie2K.

Ook houdt de Amerikaanse overheid $12 miljard aan Bitcoin vast, in beslag genomen van de Silk Road in 2013, waarvan de verkoop door de U.S. Marshals Service aan Coinbase Prime onlangs is aangekondigd.

bitcoin koers 1 jaar
Bitcoin koers in het afgelopen jaar. Bron: Coinmarketcap.

Belangrijke stimulerende factoren

Hougan benadrukt de instroom in spot Bitcoin ETF’s, de Bitcoin halving, spot Ethereum (ETH) ETF’s, veranderende politieke houdingen en de mogelijke renteverlagingen door de Fed als lange termijnfactoren voor een positieve prijsactie van Bitcoin.

Sinds de lancering in januari hebben de Amerikaanse spot Bitcoin ETF’s meer dan $15 miljard dollar aan netto-instroom aangetrokken, en Hougan verwacht dit jaar nog meer instroom naarmate deze producten worden goedgekeurd voor mainstream gebruik door grote vermogensbeheerplatforms.

Vooruitblik

De combinatie van sterke groei in de stablecoinmarkt, ontwikkeling van layer 2 projecten en toenemende betrokkenheid van instellingen zoals BlackRock, kan volgens Hougan gemakkelijk leiden tot een Bitcoin prijs van $100.000 dollar en een nieuwe piek voor Ethereum tegen het einde van het jaar.

Volg Coinliners op Google Nieuws om altijd als eerste op de hoogte te blijven van het laatste nieuws en de meest recente ontwikkelingen in de wereld van cryptocurrency.

Koop je Bitcoin voor de beste prijs

Je betaalt
Crypto icon
EUR
Euro
Je ontvangt
Crypto icon
Bitcoin
Een Bitcoin (BTC) is nu 0 Euro waard
Laatst bijgewerkt:
Avatar foto
over de auteur

Jacko Meijaard begon zijn crypto-reis in de bullrun van het jaar 2017-2018 en is zich door de jaren steeds meer gaan verdiepen in cryptocurrencies, met name Bitcoin en Ethereum. Door zijn journalistieke achtergrond hoopt hij zoveel mogelijk mensen kundig te maken over cryptocurrencies en alles wat er mee te maken heeft.

Coinliners weekly

Elke week het belangrijkste crypto nieuws in je mailbox

© Copyright 2024 Coinliners.nl
Powered by WordPress | Mercury Theme