Bitcoin koers dreigt te kelderen; experts adviseren waakzaamheid

Home » Nieuws » Bitcoin koers dreigt te kelderen; experts adviseren waakzaamheid

De Bitcoin (BTC) koers toont in de afgelopen twee dagen een stijging van ruim 2% en handelt op $58.535 dollar, wat wijst op een mogelijk herstel.

Echter, in een recente aflevering van “The Sniper Trading Show” van Crypto Banter, worden investeerders gewaarschuwd voor mogelijke valkuilen en onzekere marktomstandigheden.

Index van angst en hebzucht

De analist legt nadruk op de Fear & Greed Index, die momenteel op 28 van de 100 punten staat. Dit lage cijfer duidt op aanzienlijke angst in de markt, wat bulls zorgen baart.

Historisch gezien is zo’n lage score echter vaak een goed moment om in te kopen, omdat het kan wijzen op een naderende marktbodem.

Cruciale niveaus voor Bitcoin

Er wordt specifiek gewaarschuwd voor de prijszone rond $60.000 tot $61.000 dollar. Als deze zone van een steunniveau verandert in een weerstandsniveau, zou dit het opwaartse potentieel van Bitcoin op korte termijn aanzienlijk kunnen beperken.

Deze verandering kan leiden tot snelle en heftige marktreacties, vooral als lange posities worden geliquideerd.

Perspectieven voor altcoins

Naast de analyse van Bitcoin, toont de analist zich optimistisch over altcoins. De afname van de dominantie van Bitcoin kan een gunstige periode inluiden voor altcoins.

Deze hebben tot nu toe vooral geprofiteerd tijdens deze cyclus, inclusief enkele grote altcoins en de populaire memecoins, die veel nieuwe miljonairs hebben voortgebracht.

Toekomstige marktverwachtingen

De komende maanden zijn cruciaal voor het vervolg van de bullmarkt. Veel zal afhangen van de macro-economische ontwikkelingen in de Verenigde Staten, zoals inflatieverlagingen die de centrale bank kunnen aanzetten tot het verlagen van rentes, wat de neerwaartse druk op de markt kan verminderen.

Volg Coinliners op Google Nieuws om altijd als eerste op de hoogte te blijven van het laatste nieuws en de meest recente ontwikkelingen in de wereld van cryptocurrency.

Koop je Bitcoin voor de beste prijs

Je betaalt
Crypto icon
EUR
Euro
Je ontvangt
Crypto icon
Bitcoin
Een Bitcoin (BTC) is nu 0 Euro waard
Laatst bijgewerkt:
Avatar foto
over de auteur

Jacko Meijaard begon zijn crypto-reis in de bullrun van het jaar 2017-2018 en is zich door de jaren steeds meer gaan verdiepen in cryptocurrencies, met name Bitcoin en Ethereum. Door zijn journalistieke achtergrond hoopt hij zoveel mogelijk mensen kundig te maken over cryptocurrencies en alles wat er mee te maken heeft.

Coinliners weekly

Elke week het belangrijkste crypto nieuws in je mailbox

© Copyright 2024 Coinliners.nl
Powered by WordPress | Mercury Theme