Bitcoin klimt naar $59.000; ETF’s trekken $216 miljoen aan

Home » Nieuws » Bitcoin klimt naar $59.000; ETF’s trekken $216 miljoen aan

Cryptocurrencies zijn dinsdag opgeveerd, waarbij Bitcoin (BTC) met bijna 3% steeg tot ongeveer $59.000, na de inzinking van vorige week. Deze opwaartse beweging markeert een herstel van de recente daling naar ongeveer $54.000 dollar, veroorzaakt door de beweging van bitcoin door de inmiddels ter ziele gegane crypto exchange Mt. Gox voor zijn uitbetaling van $9 miljard dollar.

De opleving werd breed ondersteund door winsten van prominente cryptocurrencies zoals Solana (SOL), Filecoin (FIL) en de native tokens van Avalanche (AVAX) en Internet Computer Protocol (ICP).

Aanwinsten en verliezen bij bitcoin ETF’s

De 11 spot Bitcoin exchange-traded funds (ETFs) in de Verenigde Staten zagen op dinsdag een netto instroom van $216,33 miljoen, waardoor de positieve trend zich voortzette voor de derde dag. BlackRock’s IBIT, het grootste spot Bitcoin fonds qua netto activa, leidde de instroom met $121,03 miljoen, gevolgd door Fidelity’s FBTC met $90,95 miljoen.

Ark Invest en 21Shares’ ARKB rapporteerden $43,3 miljoen aan instroom, terwijl VanEck’s Bitcoin fonds ook $3,27 miljoen zag binnenkomen. Daarentegen rapporteerde Grayscale’s GBTC, het op een na grootste Bitcoin ETF, uitstromen van $37,5 miljoen. Ook Bitwise’s BITB rapporteerde een netto uitstroom van $4,72 miljoen.

Technische en seizoensgebonden uitdagingen

Markus Thielen van 10x Research waarschuwt dat, ondanks de huidige opleving, de stijging van korte duur kan zijn vanwege de technische en seizoensgebonden uitdagingen. “De $55.000-$56.000 range vormt een basis vanuit een technisch analyseperspectief. Echter, we verwachten niet meer dan een kortstondige tactische bullish countertrend rally,” aldus Thielen.

Ook zijn de seizoensgebonden trends niet in het voordeel van Bitcoin, aangezien het derde kwartaal historisch gezien de zwakste rendementen biedt.

Economische indicatoren en marktimpact

Ondertussen gaf Jerome Powell, voorzitter van de Amerikaanse Federal Reserve, in zijn toespraak op Capitol Hill aan dat de Amerikaanse economie niet langer oververhit is en dat de arbeidsmarkt “volledig in evenwicht lijkt te zijn.”

Investeerders wachten op belangrijke Amerikaanse economische gegevens later deze week, met de aankondiging van de initiële werkloosheidsaanvragen en de consumentenprijsindex op donderdag.

Mis geen belangrijk crypto nieuws meer! Volg ons WhatsApp-kanaal van Coinliners. We houden je elke dag van de week op de hoogte van het belangrijkste crypto nieuws.

Koop je Bitcoin voor de beste prijs

Je betaalt
Crypto icon
EUR
Euro
Je ontvangt
Crypto icon
Bitcoin
Een Bitcoin (BTC) is nu 0 Euro waard
Laatst bijgewerkt:
Avatar foto
over de auteur

Jacko Meijaard begon zijn crypto-reis in de bullrun van het jaar 2017-2018 en is zich door de jaren steeds meer gaan verdiepen in cryptocurrencies, met name Bitcoin en Ethereum. Door zijn journalistieke achtergrond hoopt hij zoveel mogelijk mensen kundig te maken over cryptocurrencies en alles wat er mee te maken heeft.

Coinliners weekly

Elke week het belangrijkste crypto nieuws in je mailbox

© Copyright 2024 Coinliners.nl
Powered by WordPress | Mercury Theme