Bitcoin in het nauw: bears brommen, maar bulls zien uitweg

Home » Nieuws » Bitcoin in het nauw: bears brommen, maar bulls zien uitweg

Bitcoin (BTC) heeft het moeilijk: in de afgelopen maand is de munt met name zijwaarts gegaan, en momenteel heeft de koning der crypto grote moeite om de belangrijke $40.000 dollar support vast te houden.

Investeerders en analisten vragen zich af hoe het verder zal gaan met de koers. Bearish investeerders lijken het sentiment mee te hebben, maar bulls zien alweer licht aan het einde van de tunnel.

Bearish Bitcoiners blijven brommen

Sommige gerespecteerde analisten zijn pessimistisch over de koers van Bitcoin op de korte termijn. Zo liet Arthur Hayes in zijn blogpost getiteld ‘Yellen or Talkin’?’ weten dat er diverse factoren zijn die de BTC koers op dit moment naar beneden drukken. Onder meer de conflicten in het Midden-Oosten, de Amerikaanse presidentsverkiezingen en het beleid van de Federale Reserve hebben een negatief effect op Bitcoin. Hayes voorspelt dat de koers zal dalen tot zo’n $35.000 dollar.

Een andere vooraanstaande expert, Nicholas Merten, heeft onlangs een video op Youtube geplaatst waarin hij uitlegt dat de Bitcoin koers met liefst 66% kan gaan dalen. Deze conclusie volgt op een analyse van de gevolgen van de introductie van spot Bitcoin ETF’s. Volgens Merten is er nauwelijks sprake geweest van de instroom van nieuw geld, maar zijn al bestaande fondsen herverdeeld.

Uit een enquête van de Deutsche Bank blijkt dat een groot gedeelte van de deelnemers bearish is over de toekomst van Bitcoin. Liefst 33% van de ondervraagden voorziet een Bitcoin koers onder de $20.000 aan het eind van het jaar.

Redden Bulls en Whales Bitcoin?

Is het dan tijd om al je Bitcoin te verkopen en de wondere wereld van Web3 vaarwel te zeggen? Waarschijnlijk niet: er zijn de nodige tekenen dat Bitcoin zich zal herstellen en de koers binnenkort weer bullish is. Een daarvan is het feit dat crypto whales momenteel massaal Bitcoin kopen, waarbij ook longposities populair zijn. Dit laat zien dat institutionele investeerders volop vertrouwen houden in de toekomst van de token.

Ook PlanB, voormalig bankier en cryptogoeroe, voorspelt een stijgende Bitcoin. Aan de hand van het stock-to-flow model wist hij uit te leggen dat het aannemelijk is dat Bitcoin binnenkort met 50% stijgt, en een koerswaarde van zo’n $60.000 aan zal tikken. Henrik Zeberg is nog enthousiaster, hij voorziet een stijging naar $120.000 binnen enkele maanden.

De meeste voorspellingen zijn gebaseerd op bullish verwachtingen rondom de aanstaande Bitcoin halving, geruchten over massale investeringen door oliestaten, het eerder genoemde gedrag van de whales en diepgravende analyses van koersgrafieken. 

Bitcoin zal zich na de correctie weer gaan herstellen en kan waarschijnlijk nog een stuk verder groeien – alleen weet niemand hoe diep de huidige val precies zal zijn.

© Copyright 2024 Coinliners.nl
Powered by WordPress | Mercury Theme