Bitcoin hashrate stijgt naar 86,39 biljoen vlak voor vierde halvering

De moeilijkheidsgraad voor het minen van Bitcoin (BTC) heeft opnieuw een recordhoogte bereikt, ditmaal op 86,39 biljoen, vlak voor de aankomende halvering, volgens gegevens van BTC.com.

Deze laatste aanpassing, die plaatsvond op 10 april bij blokhoogte 838,656, markeerde een stijging van ongeveer 3,92% in de netwerkmoeilijkheid, terwijl miners wereldwijd hun hash-snelheid maximaliseren in afwachting van Bitcoin’s vierde halvering, die momenteel verwacht wordt op 20 april.

Alle ogen gericht op halving

De 7-daagse voortschrijdend gemiddelde hash-snelheid van Bitcoin is sinds het begin van het nieuwe jaar snel toegenomen, met 23% gestegen van ongeveer 510 EH/s in begin januari naar recordhoogtes van meer dan 630 EH/s op dit moment. Dit heeft ertoe geleid dat de hashprijs van Bitcoin is gedaald naar ongeveer $105/PH/s en het wordt verwacht dat deze onmiddellijk na de halvering met 50% zal verminderen.

De laatste aanpassing voor de vorige halvering in mei 2020 zette de moeilijkheidsgraad van Bitcoin op iets meer dan 16 biljoen, toen de gemiddelde netwerk hash-snelheid rond de 115 EH/s lag. Sindsdien is de hash-snelheid van Bitcoin meer dan vervijfvoudigd, een teken van de toenemende concurrentie en technologische vooruitgang binnen de miningsector.

Met deze aanhoudende stijgingen in de moeilijkheidsgraad en hash-snelheid, en de aankomende halvering, bereiden Bitcoin miners zich voor op veranderingen in het netwerk die van invloed kunnen zijn op de efficiëntie en winstgevendheid van mining activiteiten.

Analisten van Galaxy voorspellen dat tot 20% van de huidige hash-snelheid van Bitcoin offline kan gaan na de halvering, aangezien miners waarschijnlijk hun apparatuur zullen uitschakelen vanwege verminderde efficiëntie.

Koop je Bitcoin voor de beste prijs

Je betaalt
Crypto icon
EUR
Euro
Je ontvangt
Crypto icon
Bitcoin
Een Bitcoin (BTC) is nu 0 Euro waard
Laatst bijgewerkt:
Avatar foto
Jacko Meijaard begon zijn crypto-reis in de bullrun van het jaar 2017-2018 en is zich door de jaren steeds meer gaan verdiepen in cryptocurrencies, met name Bitcoin en Ethereum. Door zijn journalistieke achtergrond hoopt hij zoveel mogelijk mensen kundig te maken over cryptocurrencies en alles wat er mee te maken heeft.