Bitcoin ETF’s en ETP’s beheren nu meer dan 1 miljoen BTC

Home » Nieuws » Bitcoin ETF’s en ETP’s beheren nu meer dan 1 miljoen BTC

Bitcoin Exchange Traded Funds (ETF’s) en Exchange Traded Products (ETP’s) hebben een belangrijke mijlpaal bereikt door samen wereldwijd meer dan 1 miljoen Bitcoin (BTC) te beheren.

Deze fondsen, die de prijs van Bitcoin volgen of blootstelling bieden aan Bitcoin, vertegenwoordigen nu ongeveer 5,08% van de huidige circulerende voorraad van munten, die volgens CoinGecko 19.704.484 bedraagt.

Snelle groei in de Verenigde Staten

Sinds de lancering van de eerste spot Bitcoin ETF’s in de Verenigde Staten in medio januari, hebben de 11 ETF’s al 855.619 Bitcoin opgenomen, met een gemiddelde accumulatie van 6.200 BTC per dag. De Amerikaanse markt domineert duidelijk, waarbij deze fondsen alleen al bijna het equivalent van $68 miljard beheren.

Concurrentie tussen Grayscale en BlackRock

Grayscale’s GBTC blijft het grootste fonds dat het actief beheert, met 289.040 munten ter waarde van ongeveer $19,9 miljard. Echter, het wordt snel ingehaald door BlackRock’s iShares Bitcoin Trust (IBIT), dat 287.168 BTC bezit ter waarde van ongeveer $19,8 miljard. Er is een mogelijkheid dat IBIT GBTC deze week zal overtreffen als de instroom constant blijft en GBTC blijft uitstromen.

hodl15capital bitcoin etf 1 miljoen
Bron: HODL15Capital op X.

Impact van ETF-conversies

Grayscale heeft ongeveer 330.960 BTC verloren, oftewel 53% van zijn eerdere bezittingen, sinds GBTC werd omgezet in een spot ETF in medio januari. Deze verschuiving wijst op een aanzienlijke herverdeling van activa binnen de sector.

Invloed op zelfbewaring

Volgens een bericht van HODL15Capital op X op 28 mei is er een vraag of de ETF’s de groei van Bitcoin die in zelfbewaring wordt gehouden vertragen. Een grafiek die laat zien hoeveel Bitcoin in verschillende crypto adressen wordt gehouden, toont aan dat er van 2023 tot 2024 geen groei is geweest in zelfbewaring, hoewel dit fenomeen ook tussen 2017 en 2018 werd waargenomen.

Vooruitzichten en handelsvolumes

Deze ontwikkelingen in de ETF- en ETP-markt zijn niet alleen indicatoren van het vertrouwen van investeerders, maar ook van de toename in handelsvolumes. De lancering van spot-Bitcoin ETF’s heeft geleid tot een toename van de handelsvolumes tijdens de Amerikaanse markturen, wat een belangrijke drijfveer is voor de cryptocurrency-markt.

De prijs van Bitcoin blijft ondertussen schommelen rond het belangrijke psychologische niveau van $70.000 dollar, met een rendement van 57% van januari tot april 2024, wat beter presteert dan de S&P 500.

Koop je Bitcoin voor de beste prijs

Je betaalt
Crypto icon
EUR
Euro
Je ontvangt
Crypto icon
Bitcoin
Een Bitcoin (BTC) is nu 0 Euro waard
Laatst bijgewerkt:
Avatar foto
over de auteur

Jacko Meijaard begon zijn crypto-reis in de bullrun van het jaar 2017-2018 en is zich door de jaren steeds meer gaan verdiepen in cryptocurrencies, met name Bitcoin en Ethereum. Door zijn journalistieke achtergrond hoopt hij zoveel mogelijk mensen kundig te maken over cryptocurrencies en alles wat er mee te maken heeft.

Coinliners weekly

Elke week het belangrijkste crypto nieuws in je mailbox

© Copyright 2024 Coinliners.nl
Powered by WordPress | Mercury Theme