Bitcoin ETF goedkeuring nabij volgens voormalig SEC-voorzitter

Home » Nieuws » Bitcoin ETF goedkeuring nabij volgens voormalig SEC-voorzitter

Voormalig voorzitter van de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC), Jay Clayton, heeft recentelijk in een interview met CNBC’s “Squawk Box” zijn overtuiging uitgesproken dat de goedkeuring van een spot Bitcoin (BTC) ETF door de SEC onvermijdelijk is.

“Ik denk dat goedkeuring onvermijdelijk is… en er is niets meer om over te beslissen,” zei Clayton.

Mening lijkt veranderd te zijn

Clayton, aangesteld door Donald Trump in 2017 en afgetreden eind 2020, stond bekend om zijn afwijzende houding tegenover spot Bitcoin ETFs tijdens zijn termijn. Echter, hij lijkt nu van mening veranderd te zijn. “Vijf jaar geleden waren er wash-sales, er was laddering, en allerlei zaken die je niet beschikbaar wilt stellen aan het grote publiek,” merkte hij op.

Tijdens zijn termijn als SEC-voorzitter verwierp Clayton biedingen om een Bitcoin ETF te lanceren. Hij werd ook opgemerkt vanwege het aanspannen van aanklachten tegen Ripple (XRP) wegens een schijnbaar ongeregistreerde effectenaanbieding. Sindsdien zijn zowel Ripple als de SEC deels in het gelijk gesteld door een rechterlijke uitspraak.

Na zijn termijn bij de SEC, raakte Clayton betrokken in de cryptowereld, onder meer door zich aan te sluiten bij een adviesraad van het crypto-bewaringsplatform Fireblocks. Hij heeft actief deelgenomen aan discussies over crypto-regulering en nu ook over de verschillende hangende aanvragen voor Bitcoin spot ETFs.

Een beslissing over de potentiële spot Bitcoin ETFs wordt later deze week verwacht. De SEC heeft tot 10 januari om een besluit te nemen over een Bitcoin ETF-voorstel van Ark 21Shares. Potentiële uitgevers hebben al gewijzigde registratieaanvragen ingediend met details over vergoedingen en andere belangrijke details in afwachting van een mogelijke beslissing.

De prijs van Bitcoin steeg maandag tot boven de $47.000 toen beleggers de goedkeuring van meerdere spot Bitcoin ETFs door de SEC anticiperen.

Huidig SEC-voorzitter Gary Gensler schetste in een X-draadje maandagochtend enkele van de risico’s verbonden aan het investeren in crypto, wat speculaties aanwakkerde dat een beslissing van de agentschap aanstaande is.

© Copyright 2024 Coinliners.nl
Powered by WordPress | Mercury Theme