Bitcoin breekt door $63.000, zet sterke start nieuwe week voort

Home » Nieuws » Bitcoin breekt door $63.000, zet sterke start nieuwe week voort

Na drie opeenvolgende rode weken te hebben genoteerd, is Bitcoin (BTC) krachtig aan een nieuwe week begonnen. De koers schoot direct na het weekend omhoog, waarbij het belangrijke steunniveaus doorbrak. De cryptocurrency staat nu ruimschoots boven de $63.000 dollar, waardoor de verwachtingen voor de komende week hooggespannen zijn.

Deze plotselinge stijging heeft ook de rest van de cryptomarkt in beweging gebracht, met aanzienlijke prijsstijgingen over de gehele linie.

Volatiliteit tijdens het weekend

Anders dan gebruikelijk, waarin Bitcoin weinig activiteit vertoont tijdens de weekenden, was de koers ditmaal opvallend volatiel. Na een dip op vrijdagavond tot het cruciale niveau van $60.000, herstelde de koers zich snel richting $61.000.

Deze dynamiek zette door tot in de nacht, waarbij de Bitcoin koers rond middernacht net onder de $62.000 stond en vervolgens binnen enkele uren naar ongeveer $63.600 dollar steeg.

bitcoin koers 24 uur
Bitcoin koers in de afgelopen 24 uur. Bron: Coinmarketcap.

Technische blik op de koers

Dankzij deze sterke stijging heeft Bitcoin zijn recente handelsbereik, dat tussen de $60.600 en $62.400 lag, verlaten. Alle aandacht is nu gericht op de weerstandszone net boven de $64.000. Mocht de Bitcoin koers een terugval ervaren, zou deze kunnen dalen tot ongeveer $62.400.

Impact op de bredere cryptomarkt

De positieve beweging van Bitcoin heeft een domino-effect op de rest van de cryptomarkt veroorzaakt. Vrijwel elke munt uit de top 100 heeft hiervan geprofiteerd, met enkele opmerkelijke stijgingen. Ethereum Name Service (ENS) zag een stijging van 27,70%, terwijl Dogwifhat (WIF) met 18,69% steeg.

Binnen de top 10 cryptomunten is Solana (SOL) bijzonder opvallend met een toename van bijna 8%. Andere grote munten zoals Ethereum (ETH), Dogecoin (DOGE) en Cardano (ADA) zagen ook allemaal een stijging van boven de 3%.

Macro-economische factoren en vooruitzichten

Deze week blijft belangrijk voor Bitcoin met een volle macro-economische kalender in het vooruitzicht, vooral vanwege de aankomende gegevens over de Amerikaanse arbeidsmarkt. Deze gegevens kunnen invloed hebben op de beleidsbeslissingen van de Federal Reserve, vooral met betrekking tot inflatie en rentetarieven.

Aangezien recente werkloosheidscijfers lager dan verwacht waren, een potentieel positief signaal voor Bitcoin, zullen investeerders nauwgezet de markt blijven volgen om te anticiperen op mogelijke toekomstige bewegingen.

Koop je Bitcoin voor de beste prijs

Je betaalt
Crypto icon
EUR
Euro
Je ontvangt
Crypto icon
Bitcoin
Een Bitcoin (BTC) is nu 0 Euro waard
Laatst bijgewerkt:
Avatar foto
over de auteur

Jacko Meijaard begon zijn crypto-reis in de bullrun van het jaar 2017-2018 en is zich door de jaren steeds meer gaan verdiepen in cryptocurrencies, met name Bitcoin en Ethereum. Door zijn journalistieke achtergrond hoopt hij zoveel mogelijk mensen kundig te maken over cryptocurrencies en alles wat er mee te maken heeft.

Coinliners weekly

Elke week het belangrijkste crypto nieuws in je mailbox

© Copyright 2024 Coinliners.nl
Powered by WordPress | Mercury Theme