Macro-econoom Luke Gromen voorspelt een rooskleurige toekomst voor Bitcoin (BTC) in de komende maanden, gestimuleerd door een gunstige macro-economische setting die de digitale munteenheid ten goede komt.
Zijn optimisme is onder andere gebaseerd op de almaar toenemende staatsschuld van de Verenigde Staten, die nu de $35 biljoen dollar nadert. Volgens Gromen staat Amerika voor een uitdaging met deze schuldenlast, een situatie die als paradox in het voordeel van Bitcoin zou kunnen werken.
Devaluatie van geld
In een interview met Natalie Brunell benadrukt Gromen zijn visie dat de Amerikaanse Federal Reserve weinig tot niets kan doen om een nakende inflatiegolf af te wenden. Hij is van mening dat deze onvermijdelijke inflatie investeerders zal drijven naar ‘store of value’-activa zoals Bitcoin, als een bolwerk tegen de devaluatie van geld. “De komende zes tot twaalf maanden ben ik enorm positief over Bitcoin, zowel vanuit tactisch als strategisch oogpunt. Het maakt eigenlijk niet uit of de rente wordt verhoogd of verlaagd door de Fed; ik voorzie hoe dan ook een stijging van zowel inflatie als begrotingstekorten,” verklaart Gromen.
Gromen veronderstelt dat hogere rentetarieven ironisch genoeg tot meer inflatie kunnen leiden, gezien de enorme staatsschuld. Hogere rente betekent hogere rentelasten, wat de overheid dwingt meer geld te lenen, met als gevolg meer dollars in omloop en uiteindelijk inflatie. Dit scenario zou volgens hem leiden tot een vlucht naar schaarse activa, waarbij Bitcoin als een aantrekkelijke toevluchtsoord naar voren komt.
Zijn overtuiging dat de Amerikaanse dollar moet verzwakken om de begrotingstekorten te verminderen, draagt verder bij aan zijn bullish standpunt over Bitcoin.
Een zwakkere dollar zou immers de waarde van Bitcoin relatief verhogen, waardoor het een nog aantrekkelijkere optie wordt voor vermogensbehoud in tijden van monetaire onzekerheid.