Bernstein: dip in Bitcoin mining aandelen biedt kansen

Home » Nieuws » Bernstein: dip in Bitcoin mining aandelen biedt kansen

Onderzoek van Bernstein wijst op een interessante kans voor lange termijn beleggers in de sector van Bitcoin (BTC) mining aandelen.

Deze sector heeft recentelijk te kampen gehad met wat mindere prestaties op de aandelenbeurs, die voornamelijk worden toegeschreven aan twee uitdagingen na de goedkeuring van spot Bitcoin exchange-traded funds (ETF’s).

Slimme beleggers

De eerste uitdaging is een verminderde interesse van beleggers om deze aandelen als proxy te gebruiken. De tweede uitdaging is de gezakte BTC-prijs, die bijdraagt aan verdere onderprestaties. Dit valt te zien in de Valkyrie Bitcoin Miners ETF (WGMI), die zich richt op openbaar verhandelde Bitcoin mining aandelen en een daling van bijna 38% liet zien dit jaar. Dit staat in contrast met de relatief stabiele prijs van Bitcoin en de algemene aandelenmarkten.

Ondanks deze tegenslag suggereert Bernstein dat de huidige onderprestatie een kans kan zijn voor slimme beleggers die op zoek zijn naar een ingang in de markt van mining aandelen. Analisten Gautam Chhugani en Mahika Sapra benadrukken dat, net als bij Bitcoin, de komende twee maanden een kans bieden om te kopen tijdens een dip. Zij stellen dat deze aandelen een “hogere bètahandel” zullen bieden tijdens de volgende prijsstijging van Bitcoin.

Hoewel een tijdelijke zwakte in Bitcoin waarschijnlijk is, met een potentiële korte-termijn bodem in het bereik van $38.000-$42.000 dollar, suggereert het rapport dat beleggers zich “structureel lang” moeten positioneren in anticipatie op het volgende halving evenement, gepland voor april.

In een aparte notitie bevestigt Bernstein zijn bullish standpunt over miners en beveelt aan om blootstelling aan Bitcoin te verkrijgen door middel van miners die een hogere bèta bieden dan Bitcoin zelf.

De makelaar heeft een voorkeur voor aandelen met een outperform-rating, zoals Riot Platforms (RIOT) en CleanSpark (CLSK).

Avatar foto
over de auteur

Jacko Meijaard begon zijn crypto-reis in de bullrun van het jaar 2017-2018 en is zich door de jaren steeds meer gaan verdiepen in cryptocurrencies, met name Bitcoin en Ethereum. Door zijn journalistieke achtergrond hoopt hij zoveel mogelijk mensen kundig te maken over cryptocurrencies en alles wat er mee te maken heeft.

Coinliners weekly

Elke week het belangrijkste crypto nieuws in je mailbox

© Copyright 2024 Coinliners.nl
Powered by WordPress | Mercury Theme