Angst voor grote Bitcoin verkoop door Duitsland en Mt. Gox overdreven, volgens onderzoeker

Home » Nieuws » Angst voor grote Bitcoin verkoop door Duitsland en Mt. Gox overdreven, volgens onderzoeker

Bitcoin (BTC) heeft de afgelopen maand een prijsdaling van ruim 15% ervaren. De oorzaken die vaak genoemd worden zijn verkoopdruk van Bitcoin miners, terugbetalingen van Mt. Gox, en de verkoopactiviteiten van de Duitse staat Saksen.

Volgens Greg Cipolaro, hoofd onderzoek bij NYDIG, wordt de impact van deze factoren echter vaak overdreven. In een rapport op woensdag benadrukte hij dat “hoewel emoties en psychologie op korte termijn kunnen overheersen, onze analyse suggereert dat de prijsimpact van mogelijke verkopen wellicht overtrokken is.”

Cipolaro wees er ook op dat het belangrijk is om rationeel te blijven en deze periode als een kans te zien, gecreëerd door irrationele angsten. “We zijn ons er niet van bewust dat andere factoren een rol kunnen spelen, maar het is redelijk om te denken dat de rationele belegger dit als een interessante kans zou kunnen zien,” voegde hij toe.

Impact van institutionele verkopen

De afgelopen weken hebben investeerders zich vooral gericht op transacties gerelateerd aan Bitcoin crypto adressen die gelinkt zijn aan de nalatenschap van de failliete beurs Mt. Gox, de Amerikaanse overheid, en de Duitse staat Saksen. Deze aandacht heeft geleid tot angst voor aanstaande verkopen van de gecombineerde voorraad ter waarde van meer dan $20 miljard die deze drie entiteiten bezitten.

bitcoin koers 7 dagen
Bitcoin koers in de afgelopen week. Bron: Coinmarketcap.

Cipolaro ontdekte dat, zelfs als al deze partijen tegelijkertijd al hun bezittingen — ongeveer 375.000 BTC per 9 juni — zouden verkopen, de huidige prijsdaling van Bitcoin groter was dan het zou zijn geweest voor aandelen, gebaseerd op de Transaction Cost Analysis (TCA) van Bloomberg. Dit is een veelgevolgde indicator die al lang wordt gebruikt in traditionele markten om de prijsimpact van blokverkopen van aandelen te schatten.

Misvattingen over miners

Cipolaro heeft ook kritiek op berichten dat miners na de Bitcoin halving van april capituleren en massaal hun BTC-voorraad verkopen. Volgens hem zijn deze claims niet alleen overdreven, maar in sommige gevallen volledig onjuist. Hij adviseert om niet te vertrouwen op blockchaindata over miners die activa verplaatsen zonder de aard van die transacties te kennen.

“Het identificeren dat Bitcoins naar een beurs of OTC-balie verhuizen, zelfs als dit correct gebeurt, vertelt ons alleen dat de munten verplaatst zijn. Dat is het,” betoogde hij. “Ze kunnen als onderpand zijn gepost of uitgeleend, en niet noodzakelijkerwijs verkocht.”

De markt stabiliseert

Na een daling van 15%, lijkt de markt meer vertrouwd te raken met de uitstromen van Mt. Gox en de Duitse overheid. De spot Bitcoin ETFs zien nu weer sterke instromen, wat wijst op tekenen van een trendomkering, aangezien instellingen vol vertrouwen de dip kopen.

Volg Coinliners op Google Nieuws om altijd als eerste op de hoogte te blijven van het laatste nieuws en de meest recente ontwikkelingen in de wereld van cryptocurrency.

Koop je Bitcoin voor de beste prijs

Je betaalt
Crypto icon
EUR
Euro
Je ontvangt
Crypto icon
Bitcoin
Een Bitcoin (BTC) is nu 0 Euro waard
Laatst bijgewerkt:
Avatar foto
over de auteur

Jacko Meijaard begon zijn crypto-reis in de bullrun van het jaar 2017-2018 en is zich door de jaren steeds meer gaan verdiepen in cryptocurrencies, met name Bitcoin en Ethereum. Door zijn journalistieke achtergrond hoopt hij zoveel mogelijk mensen kundig te maken over cryptocurrencies en alles wat er mee te maken heeft.

Coinliners weekly

Elke week het belangrijkste crypto nieuws in je mailbox

© Copyright 2024 Coinliners.nl
Powered by WordPress | Mercury Theme