Analyse: Bitcoin dichtbij nieuwe all time high, maar hoe hoog kunnen we gaan?

Home » Nieuws » Analyse: Bitcoin dichtbij nieuwe all time high, maar hoe hoog kunnen we gaan?

De koers van Bitcoin (BTC) heeft de afgelopen twee weken weten te herstellen van een tijdelijke downtrend en begeeft zich daardoor vlak onder zijn all time high. Momenteel wordt de grootste crypto munt voor $69,700 verhandeld.

Het lijkt erop dat Bitcoin zich klaar maakt voor het verbreken van de all time high en een nieuw hoogtepunt gaat neerzetten, maar hoe hoog kan de Bitcoin koers komen in de volgende push omhoog?

Analisten verwachten $100,000 Bitcoin op korte termijn

De magische koers van $100,000 wordt door een aantal analisten verwacht in 2024. Een van hen is Michaël van de Poppe, die via een bericht op X laat weten dat hij verwacht dat de koers van Bitcoin nog een kleine terug test zal maken voordat een verdere stijging zal plaatsvinden.

De gebieden om in de gaten te houden liggen volgens van de Poppe rond de $67,500 – $68,000. Bij voortzetting van de stijging zou de koers van Bitcoin wel eens gelijk de $100,000 kunnen bereiken. 

bitcoin liquidatie heatmap
Bitcoin liquidatie heatmap. Bron: Coinank.com.

Op de heatmap voor liquiditeit kunnen we zien dat er veel orders klaarliggen tussen $73,000 – $75,000. Als de grootste crypto munt deze liquiditeit binnen een korte periode weet weg te halen, dan zou een explosieve stijging geen raar gevolg zijn. 

Alle pijlen lijken vandaag even gericht te zijn op Ethereum (ETH), waarvan binnen 24 uur een uitspraak wordt gedaan of meerdere Ethereum ETF’s goed zullen worden gekeurd. Mocht dit het geval blijken te zijn dan zullen we niet alleen bij Ethereum, maar ook bij Bitcoin een potentiële forse stijging kunnen ondervinden.

Houd het nieuws rondom Bitcoin en Ethereum dus nauwlettend in de gaten om te zien hoe de koersen hierop zullen gaan reageren. 

Koop je Bitcoin voor de beste prijs

Je betaalt
Crypto icon
EUR
Euro
Je ontvangt
Crypto icon
Bitcoin
Een Bitcoin (BTC) is nu 0 Euro waard
Laatst bijgewerkt:
Avatar foto
over de auteur

Hielke de Vries, opgegroeid in Friesland, is iemand die veel eigen onderzoek doet naar macro-economie en de opkomst van cryptovaluta. Al jaren volgt Hielke de crypto sector op de voet en hij heeft ondertussen veel kennis opgedaan op het gebied van blockchains.

Coinliners weekly

Elke week het belangrijkste crypto nieuws in je mailbox

© Copyright 2024 Coinliners.nl
Powered by WordPress | Mercury Theme