Analist waarschuwt voor mogelijke Bitcoin-crash: koers kan dalen tot $10.000

Home » Nieuws » Analist waarschuwt voor mogelijke Bitcoin-crash: koers kan dalen tot $10.000

Crypto-analist en handelaar Justin Bennett ziet een mogelijke donkere toekomst voor Bitcoin (BTC), waarin de waarde van de munt mogelijk flink kan dalen.

Abrupte koersdaling

Volgens Bennett is een Bitcoin koers van slechts $10.000 tot $15.000 dollar nog steeds binnen de reeks van mogelijkheden als de markt een gigantische crash ondergaat, veroorzaakt door een onvoorziene ‘black swan’-gebeurtenis. Deze term verwijst naar een onvoorspelbare gebeurtenis met potentieel verstrekkende gevolgen, vergelijkbaar met de impact van de COVID-19 pandemie in 2020, die de Bitcoin koers destijds deed kelderen.

Bennett, die zijn inzichten deelt met een groot publiek op X (voorheen Twitter), baseert zijn voorspelling op technische analyse en historische prijspatronen. Hij wijst op de mogelijkheid dat Bitcoin een soortgelijke neerwaartse trend kan ervaren als tijdens de start van de pandemie, toen de koers abrupt daalde. De huidige maandgrafiek suggereert volgens Bennett dat Bitcoin opnieuw het diagonale steunniveau kan bereiken dat het tijdens de pandemie raakte, vooral als het weerstand blijft ondervinden bij een cruciaal Fibonacci-niveau.

Daarnaast ziet Bennett tekenen van een neerwaartse trend in de bredere cryptomarkt, mede ingegeven door de prestaties van de euro ten opzichte van de Amerikaanse dollar. Dit zou kunnen wijzen op bredere financiële onrust, die ook Bitcoin en andere cryptomunten zou kunnen beïnvloeden.

Een andere factor die Bennett aanhaalt, is de aanstaande Bitcoin halving. Hoewel dit evenement in het verleden vaak heeft geleid tot een stijging van de Bitcoin koers, waarschuwt Bennett dat de huidige macro-economische omstandigheden dit keer een negatief effect kunnen hebben. De halving, een gebeurtenis waarbij de beloning voor het minen van Bitcoin wordt gehalveerd, is normaal gesproken bullish voor de koers vanwege de verminderde toevoer.

Echter, Bennett benadrukt dat economische data uiteindelijk de belangrijkste factor is die de cyclische hoogte- en dieptepunten van Bitcoin bepaalt.

© Copyright 2024 Coinliners.nl
Powered by WordPress | Mercury Theme