Amerikaanse Bitcoin ETF’s zien ommekeer met $31 miljoen instroom na lange uitstroom

Home » Nieuws » Amerikaanse Bitcoin ETF’s zien ommekeer met $31 miljoen instroom na lange uitstroom

Spot Bitcoin (BTC) exchange-traded funds (ETF’s) in de Verenigde Staten hebben op dinsdag een omslag gemaakt naar netto instromen, waarbij in totaal $31 miljoen dollar werd aangetrokken.

Dit komt na zeven opeenvolgende handelsdagen van netto uitstroom uit de 11 Bitcoin fondsen. Sinds de lancering in januari hebben deze fondsen nu een totaal van $14,42 miljard dollar aan netto instroom verzameld.

Leiders en achterblijvers in instromen

Fidelity’s FBTC was de duidelijke leider op dinsdag met $49 miljoen dollar aan netto instromen, gevolgd door Bitwise’s BITB met $15 miljoen dollar en VanEck’s HODL met $4 miljoen dollar.

Aan de andere kant zag Grayscale’s GBTC een netto uitstroom van $30,3 miljoen dollar en rapporteerde ARKB van Ark Invest en 21Shares een uitstroom van $6 miljoen dollar.

Stabiele fondsen en vooruitblik op Ether ETF’s

BlackRock’s IBIT, het grootste spot Bitcoin fonds qua netto activawaarde, liet geen stromen zien ondanks een handelsvolume van $1,1 miljard dollar op dinsdag. Andere fondsen, waaronder die van Invesco en Galaxy Digital, Valkyrie en Franklin Templeton, rapporteerden eveneens nulstromen.

Ondertussen bereiden Amerikaanse uitgevers zich voor op de lancering van spot Ethereum (ETH) ETF’s, nadat ze vorige maand een voorlopige goedkeuring van de Securities and Exchange Commission hebben ontvangen.

Koop je Bitcoin voor de beste prijs

Je betaalt
Crypto icon
EUR
Euro
Je ontvangt
Crypto icon
Bitcoin
Een Bitcoin (BTC) is nu 0 Euro waard
Laatst bijgewerkt:
Avatar foto
over de auteur

Jacko Meijaard begon zijn crypto-reis in de bullrun van het jaar 2017-2018 en is zich door de jaren steeds meer gaan verdiepen in cryptocurrencies, met name Bitcoin en Ethereum. Door zijn journalistieke achtergrond hoopt hij zoveel mogelijk mensen kundig te maken over cryptocurrencies en alles wat er mee te maken heeft.

Coinliners weekly

Elke week het belangrijkste crypto nieuws in je mailbox

© Copyright 2024 Coinliners.nl
Powered by WordPress | Mercury Theme