10x Research’s Thielen: “Inflatiepiek voorbij, tijd voor Bitcoin om te stijgen”

Home » Nieuws » 10x Research’s Thielen: “Inflatiepiek voorbij, tijd voor Bitcoin om te stijgen”

Ondanks de recente druk op de handelskoersen van Bitcoin (BTC) als gevolg van de agressieve rentevoorspellingen door de Federal Reserve, blijft 10x Research, geleid door Markus Thielen, optimistisch over de toekomst van Bitcoin.

Dit blijkt uit een recente notitie aan klanten, die CoinDesk in handen kreeg.

Federal Reserve houdt rente onveranderd

De Amerikaanse centrale bank heeft de basisrente ongewijzigd gelaten op 5,25% tot 5,5%, zoals verwacht werd. Echter, de voorspelling is bijgesteld naar slechts één renteverlaging dit jaar, een grote vermindering ten opzichte van de drie verlagingen die in maart nog werden voorzien.

Deze nieuwe voorspelling volgde op een onverwacht zwakke publicatie van het consumentenprijsindexcijfer (CPI) eerder op de dag, wat de markten waarschijnlijk heeft doen schrikken en Bitcoin naar beneden stuurde.

Bitcoin ziet terugval na CPI stijging

Volgens gegevens van Bybit is de prijs van Bitcoin, de leidende cryptocurrency qua marktwaarde, teruggevallen naar $67.400 dollar nadat de Federal Reserve haar rentevoorspellingen bekendmaakte. Deze daling volgde op een sprong naar $70.000 dollar direct na de CPI-cijfers.

bitcoin koers 1 jaar
Bitcoin koers in het afgelopen jaar. Bron: Coinmarketcap.

10x Research’s visie op Bitcoin

Desondanks blijft 10x Research, onder leiding van Thielen, een rooskleurig beeld schetsen voor Bitcoin. “Onze aanbeveling blijft ongewijzigd: blijf bij de winnaars (Bitcoin) en vermijd de anderen (zoals Ethereum, ETH),” zei Thielen.

Eerdere analyses van het bedrijf toonden aan dat een lagere CPI vaak leidt tot een stijging van de Bitcoin-prijzen, en Thielen verwacht dat deze trend zal doorzetten.

Invloed van inflatie op ETF instromen

Thielen merkte op dat de vertraging in inflatie historisch gezien grote instromen naar in de Verenigde Staten genoteerde spot Bitcoin exchange-traded funds (ETFs) heeft aangetrokken. Gegevens van Farside Investors tonen aan dat deze ETFs op woensdag $100 miljoen verzamelden, waarmee een tweedaagse uitstroom werd doorbroken.

De ETF-instromen droogden op na de eerste lancering op 11 januari, omdat de CPI van december hoger uitviel, wat de argumentatie voor renteverlagingen door de Fed verzwakte. De instromen hervatten echter in februari, wat de Bitcoin-prijs opdreef.

Vooruitzichten van Thielen

Thielen verwacht dat de Federal Reserve later dit jaar meer renteverlagingen zal aankondigen, aangezien de inflatie naar zijn mening al een piek heeft bereikt.

Koop je Bitcoin voor de beste prijs

Je betaalt
Crypto icon
EUR
Euro
Je ontvangt
Crypto icon
Bitcoin
Een Bitcoin (BTC) is nu 0 Euro waard
Laatst bijgewerkt:
Avatar foto
over de auteur

Jacko Meijaard begon zijn crypto-reis in de bullrun van het jaar 2017-2018 en is zich door de jaren steeds meer gaan verdiepen in cryptocurrencies, met name Bitcoin en Ethereum. Door zijn journalistieke achtergrond hoopt hij zoveel mogelijk mensen kundig te maken over cryptocurrencies en alles wat er mee te maken heeft.

Coinliners weekly

Elke week het belangrijkste crypto nieuws in je mailbox

© Copyright 2024 Coinliners.nl
Powered by WordPress | Mercury Theme