Bitcoin duikt onder $63.000 terwijl Ethereum worstelt onder $3.500

Home » Nieuws » Bitcoin duikt onder $63.000 terwijl Ethereum worstelt onder $3.500

In het weekend ondervonden toonaangevende cryptocurrencies verkoopdruk, waarbij beleggers sceptisch bleven over de toekomstige bewegingen van de markt. Bitcoin (BTC), vaak beschreven als de ‘Koning der Crypto’, zag een scherpe daling onder de $63.000 dollar die rond 22:00 uur op zondagavond werd ingezet.

Hiermee breidde het ’s werelds grootste digitale activum zijn maandelijkse verliezen uit tot bijna 7%. Deze neerwaartse trend volgde nadat Bitcoin eerder deze maand een hoogtepunt van $71.000 had bereikt.

Ethereum lijdt onder druk

Naast de zorgen over Bitcoin, worstelde Ethereum (ETH) om boven de $3.550 uit te komen en volgde de neerwaartse trend. Nadat Ethereum onder de $3.500 zakte, doorbraken de beren de ondersteuningszone van $3.420 dollar.

Ethereum handelt nu onder de $3.500 en het 100-uurlijkse eenvoudige voortschrijdend gemiddelde, met weerstandspunten die mogelijk verder omlaag gedrukt kunnen worden als de koers niet boven bepaalde kritieke niveaus uitkomt. Met de weerstandslijn rond $3.465 en de significante Fibonacci retracement-niveaus in zicht, blijven de vooruitzichten voor Ethereum precair.

bitcoin koers 7 dagen.
Bitcoin koers in de afgelopen 7 dagen. Bron: Coinmarketcap.

Vooruitzichten en voorspellingen

De algehele cryptocurrency marktkapitalisatie staat momenteel op $2,3 biljoen, een daling van 2,02% in de laatste 24 uur. Populaire cryptocurrency-handelaar MartyParty merkte op dat de Relative Strength Index van Bitcoin “bijna oververkocht” was, wat gunstig zou kunnen zijn voor een herstel. Hij voorspelde een mogelijke stijging naar $65.000, gevolgd door een zijwaartse beweging tot aan de Amerikaanse verkiezingen.

Echter, een bekende analist met het pseudoniem HORSE liet een bearish waarschuwing horen, met een voorspelling dat Bitcoin mogelijk weer onder de $60.000 zal zakken.

Op het moment van schrijven handelt Bitcoin ruim 2,5% lager dan een dag eerder en handelt het op een prijs van $62.690 dollar bij Bybit.

Koop je Bitcoin voor de beste prijs

Je betaalt
Crypto icon
EUR
Euro
Je ontvangt
Crypto icon
Bitcoin
Een Bitcoin (BTC) is nu 0 Euro waard
Laatst bijgewerkt:
Avatar foto
over de auteur

Jacko Meijaard begon zijn crypto-reis in de bullrun van het jaar 2017-2018 en is zich door de jaren steeds meer gaan verdiepen in cryptocurrencies, met name Bitcoin en Ethereum. Door zijn journalistieke achtergrond hoopt hij zoveel mogelijk mensen kundig te maken over cryptocurrencies en alles wat er mee te maken heeft.

Coinliners weekly

Elke week het belangrijkste crypto nieuws in je mailbox

© Copyright 2024 Coinliners.nl
Powered by WordPress | Mercury Theme