Bitcoin blijft stabiel ondanks positieve ontwikkelingen, marktupdate door Mike Hoogland

Home » Nieuws » Bitcoin blijft stabiel ondanks positieve ontwikkelingen, marktupdate door Mike Hoogland

Deze week heeft de cryptomarkt een aantal belangrijke ontwikkelingen doorgemaakt. In de Verenigde Staten heeft de House of Representatives de FIT21-wet goedgekeurd, die nu naar de Senaat gaat voor verdere goedkeuring. Als deze wet wordt aangenomen, zal er een duidelijk framework komen voor het reguleren van cryptocurrencies.

Mike Hoogland, ook wel bekend als Bitkoning en community manager bij Finst, benadrukt dat dit een cruciale stap is weg van de huidige situatie waarin de Securities and Exchange Commission (SEC) vooral door middel van handhaving reguleert. Dit framework biedt crypto-bedrijven eindelijk de duidelijkheid waar ze al jaren om vragen.

Ethereum ETF goedgekeurd: Wat betekent dit voor de markt?

Een andere belangrijke mijlpaal is de goedkeuring van de eerste Ethereum (ETH) ETF’s in de Verenigde Staten. Volgens Hoogland, die een voicememo deelt met Coinliners, betekent dit dat Ethereum officieel niet als een security kan worden beschouwd, wat een aanzienlijke impact heeft op de markt.

Dit opent de deur voor grotere adoptie en investeringen in Ethereum, vooral van partijen die eerder terughoudend waren vanwege onzekerheden rond de regelgeving. De goedkeuring van de Ethereum ETF kan ook een domino-effect hebben, waarbij we in de toekomst mogelijk meer ETF’s voor andere digitale assets zullen zien.

ethereum koers 1 jaar 2024
Ethereum koers in het afgelopen jaar. Bron: Coinmarketcap.

Koersontwikkeling: Wat kunnen we verwachten?

Ondanks deze positieve ontwikkelingen blijft de Bitcoin (BTC) koers tussen de $60.000 en $70.000 schommelen. Hoogland legt uit dat dergelijke gebeurtenissen vaak als katalysatoren werken en dat de markt deze ontwikkelingen al heeft ingeprijsd. Hij voorspelt dat de parabolische stijging, die typisch volgt op een Bitcoin halving, waarschijnlijk eerder zal plaatsvinden dan in vorige cycli.

Dit komt door de huidige snelheid waarmee marktontwikkelingen worden ingeprijsd. Hoogland verwacht dat we rond juli mogelijk al hogere prijzen zullen zien.

Toekomstige voorspellingen en strategieën

Met de nieuwe regelgeving en de goedkeuring van de Ethereum ETF ziet Hoogland een rooskleurige toekomst voor de crypto-markt. Hij voorspelt dat we binnen een jaar mogelijk nieuwe spot ETF’s zullen zien voor andere digitale assets zoals Chainlink (LINK) en andere layer 1’s.

Hoewel hij op korte termijn geen spectaculaire prijsstijgingen verwacht, ziet hij de huidige marktsituatie als een goede gelegenheid om crypto te kopen voordat de prijzen mogelijk stijgen.

Conclusie

Al met al biedt de marktcommentaar van Mike Hoogland een optimistisch vooruitzicht voor de toekomst van crypto, met duidelijke stappen richting meer regelgeving en adoptie. De komende maanden zullen cruciaal zijn voor verdere prijsontwikkeling en marktstabiliteit.

Koop je Bitcoin voor de beste prijs

Je betaalt
Crypto icon
EUR
Euro
Je ontvangt
Crypto icon
Bitcoin
Een Bitcoin (BTC) is nu 0 Euro waard
Laatst bijgewerkt:
Avatar foto
over de auteur

Jacko Meijaard begon zijn crypto-reis in de bullrun van het jaar 2017-2018 en is zich door de jaren steeds meer gaan verdiepen in cryptocurrencies, met name Bitcoin en Ethereum. Door zijn journalistieke achtergrond hoopt hij zoveel mogelijk mensen kundig te maken over cryptocurrencies en alles wat er mee te maken heeft.

Coinliners weekly

Elke week het belangrijkste crypto nieuws in je mailbox

© Copyright 2024 Coinliners.nl
Powered by WordPress | Mercury Theme