Binance-topman lijdt onder ernstige gezondheidsproblemen in Nigeriaanse gevangenis

Home » Nieuws » Binance-topman lijdt onder ernstige gezondheidsproblemen in Nigeriaanse gevangenis

Tigran Gambaryan, het hoofd compliance bij Binance, wordt al meer dan twee maanden vastgehouden in Nigeria en heeft ernstige gezondheidsproblemen. Volgens een woordvoerder van de familie lijdt hij mogelijk aan malaria en een ernstige keelontsteking. Deze informatie kwam naar buiten nadat Gambaryan op 24 mei in elkaar zakte tijdens een rechtszitting.

De medische faciliteiten in de Kuje-gevangenis waar hij wordt vastgehouden, zijn ontoereikend om zijn toestand vast te stellen, wat leidt tot ernstige bezorgdheid over zijn gezondheid.

Juridische uitdagingen en borgtocht weigering

Gambaryan, die met zijn familie in Atlanta, Georgia, woont, wordt beschuldigd van zowel belastingontduiking als witwassen. Deze beschuldigingen volgden op een uitnodiging van Nigeriaanse autoriteiten om een geschil met Binance te beslechten.

Echter, na een ontmoeting met de overheidsfunctionarissen werden hij en een andere Binance-executive, Nadeem Anjarwalla, gearresteerd. Anjarwalla wist later te ontsnappen maar wordt ook beschuldigd van witwassen.

Reactie van de familie en internationale zorgen

Yuki Gambaryan, de vrouw van Tigran, uitte haar schok en ontzetting dat ondanks een gerechtelijk bevel van rechter Emeka Nwite, de autoriteiten niet hebben gehandeld. Ze beschrijft de behandeling van haar man als onmenselijk en pleit voor zijn overplaatsing naar een ziekenhuis voor noodzakelijke zorg. “Dit is te ver gegaan,” zei ze in een verklaring aan CoinDesk.

“Ik smeek iedereen die kan helpen, inclusief onze eigen Amerikaanse regering, om te erkennen dat het leven van een onschuldige man op het spel staat. Laat hem alstublieft naar het ziekenhuis gaan zodat hij kan herstellen. Maar belangrijker, laat hem naar huis komen.”

Voortgang van de rechtbank en borgtocht

Rechter Nwite, die het proces voorzit, heeft eerder borgtocht geweigerd omdat hij Gambaryan als een vluchtrisico beschouwde. De rechtszittingen voor de belastingontduikings- en witwasbeschuldigingen zijn respectievelijk gepland voor 14 en 20 juni.

Ondanks de ernstige gezondheidsproblemen van Gambaryan, blijft de situatie gespannen en onzeker, wat internationale aandacht en zorgen blijft oproepen.

Avatar foto
over de auteur

Jacko Meijaard begon zijn crypto-reis in de bullrun van het jaar 2017-2018 en is zich door de jaren steeds meer gaan verdiepen in cryptocurrencies, met name Bitcoin en Ethereum. Door zijn journalistieke achtergrond hoopt hij zoveel mogelijk mensen kundig te maken over cryptocurrencies en alles wat er mee te maken heeft.

Coinliners weekly

Elke week het belangrijkste crypto nieuws in je mailbox

© Copyright 2024 Coinliners.nl
Powered by WordPress | Mercury Theme