Bijna $3 miljoen aan Bitcoin teruggevonden door herstel van wachtwoord uit 2013

Home » Nieuws » Bijna $3 miljoen aan Bitcoin teruggevonden door herstel van wachtwoord uit 2013

Twee onderzoekers, Joe Grand, een bekende hardware hacker gespecialiseerd in het terugvinden van verloren Bitcoins (BTC), en zijn vriend Bruno, hebben een man geholpen bijna $3 miljoen dollar aan Bitcoin terug te winnen.

De man, die Michael genoemd wordt, had het wachtwoord van zijn Trezor wallet verloren. Michael had in 2013 het wachtwoord voor zijn wallet gecreëerd met behulp van de wachtwoordmanager RoboForm en dit opgeslagen in een versleuteld bestand. Dit bestand raakte echter corrupt, waardoor Michael geen toegang meer had tot zijn 43,6 BTC.

De doorbraak en het terugvinden van het wachtwoord

Grand en Bruno ontdekten een eerder bekende fout in RoboForm’s generator voor willekeurige getallen, die wachtwoorden koppelde aan de datum en tijd op de computer van de gebruiker toen het wachtwoord werd gegenereerd. Michael nam in 2022 contact op met Grand en gaf een cruciale hint: hij had Bitcoin overgemaakt naar zijn wallet op 13 april 2013.

De onderzoekers gebruikten deze informatie om verder te verfijnen wanneer het wachtwoord mogelijk was gecreëerd. Uiteindelijk bepaalden ze dat het wachtwoord dat op 15 mei 2013 was aangemaakt, het juiste was.

Financiële afloop en toekomstplannen

Als dank ontvingen Grand en Bruno een deel van het geld dat werd verkregen door de teruggevonden Bitcoin. Michael verkocht een klein deel van de Bitcoin en behield 30 BTC, wat overeenkomt met meer dan $2 miljoen dollar tegen de huidige marktwaarde. Hij wees erop dat hij van plan was zijn Bitcoins te behouden en ze vast te houden tot hun prijs stijgt tot $100.000 per munt.

Michael voegde eraan toe dat hij blij was dat hij toegang tot zijn wallet had verloren, omdat het hem de kans gaf de waarde van zijn tokens te laten stijgen door ze langer vast te houden. Dit onverwachte voordeel heeft hem geholpen zijn vermogen aanzienlijk te vergroten.

Avatar foto
over de auteur

Jacko Meijaard begon zijn crypto-reis in de bullrun van het jaar 2017-2018 en is zich door de jaren steeds meer gaan verdiepen in cryptocurrencies, met name Bitcoin en Ethereum. Door zijn journalistieke achtergrond hoopt hij zoveel mogelijk mensen kundig te maken over cryptocurrencies en alles wat er mee te maken heeft.

Coinliners weekly

Elke week het belangrijkste crypto nieuws in je mailbox

© Copyright 2024 Coinliners.nl
Powered by WordPress | Mercury Theme