Amerikaanse kiezers wegen crypto-beleid zwaar mee in verkiezingskeuze

Home » Nieuws » Amerikaanse kiezers wegen crypto-beleid zwaar mee in verkiezingskeuze

Cryptocurrency is uitgegroeid tot een sleutelonderwerp in de aankomende presidentsverkiezingen in de Verenigde Staten in november. Een recent onderzoek uitgevoerd door Harris Poll, in opdracht van crypto-activabeheerder Grayscale, heeft belangrijke inzichten onthuld over hoe Amerikaanse kiezers denken over cryptocurrency in relatie tot de aanstaande verkiezingen.

Kiezers en crypto: een groeiend belang

Eén op de drie Amerikaanse kiezers zegt dat ze de positie van een politieke kandidaat over cryptocurrencies zullen overwegen voordat ze een stemkeuze maken. Deze 33% toont een sterke interesse, terwijl 77% van de ondervraagden aangeeft dat een presidentskandidaat tenminste een “goed geïnformeerde perspectief” op crypto moet hebben.

De meningen zijn verdeeld over welke politieke partij als leider op het gebied van digitale activa wordt gezien.

Investeren in de toekomst

Het onderzoek toonde aan dat bijna iedereen – op 2% na – tenminste van Bitcoin (BTC) heeft gehoord. Een aanzienlijk deel van de kiezers is ook bekend met Ethereum (ETH), waarbij minder dan de helft (46%) aangaf dat ze er nog nooit van gehoord hadden.

Ongeveer 17% van de kiezers meldt te hebben geïnvesteerd in Bitcoin, wat dit activum bijna net zo populair maakt als obligaties en aanzienlijk populairder dan investeringen in beursgenoteerde fondsen (ETFs).

grayscale harris poll onderzoek crypto amerikaanse verkiezingen
Bron: Grayscale.

Politieke en technologische verschuivingen

De betekenis van cryptocurrency in dit verkiezingsseizoen blijkt uit de gewijzigde houding van voormalig president Donald Trump, die nu Bitcoin en verschillende andere crypto-initiatieven ondersteunt.

Ook de regering-Biden heeft een belangrijke beleidswijziging ten gunste van cryptocurrency doorgevoerd, met andere kandidaten zoals Robert F. Kennedy Jr. die ook hun steun voor de technologie hebben uitgesproken.

Regulering en toekomstige financiën

44% van de kiezers denkt in zekere mate dat “crypto en blockchain technologie de toekomst van financiën zijn” – een stijging van vier procentpunten ten opzichte van vorig jaar. Daarnaast zegt 52% van de respondenten dat ze waarschijnlijker hun geld in digitale activa zouden investeren als de sector meer gereguleerd wordt. Dit wijst op een groeiende vraag naar overheidscontrole in de snel evoluerende crypto-markt.

Jongeren en crypto

Volgens het onderzoek investeren Generatie Z en Millennials meer in cryptocurrency dan in traditionele activa zoals aandelen en obligaties. Van deze groepen heeft 31% van Gen Z en 35% van de Millennials geïnvesteerd in cryptocurrency, wat wijst op een verschuiving in investeringsprioriteiten onder jongere kiezers.

Avatar foto
over de auteur

Jacko Meijaard begon zijn crypto-reis in de bullrun van het jaar 2017-2018 en is zich door de jaren steeds meer gaan verdiepen in cryptocurrencies, met name Bitcoin en Ethereum. Door zijn journalistieke achtergrond hoopt hij zoveel mogelijk mensen kundig te maken over cryptocurrencies en alles wat er mee te maken heeft.

Coinliners weekly

Elke week het belangrijkste crypto nieuws in je mailbox

© Copyright 2024 Coinliners.nl
Powered by WordPress | Mercury Theme