YouTube oprichter zet zich in voor memecoin gebaseerd op historische kattenvideo

Home » Nieuws » YouTube oprichter zet zich in voor memecoin gebaseerd op historische kattenvideo

Steve Chen, medeoprichter van het bekende videoplatform YouTube, heeft zijn steun uitgesproken voor een memecoin project dat zijn oorsprong vindt in een van de eerste kattenvideo’s op YouTube uit 2005.

Het project draagt de naam Pajamas (PAJAMAS) en maakt gebruik van de Solana (SOL) blockchain.

Oorsprong van het project

De betreffende video, geüpload in 2005, toont Chens kat, Pajamas, die danst op een lied van Nick Drake. Hoewel de kat reeds 20 jaar geleden overleed, is het doel van het memecoin-project om deze geliefde huisdier te vieren.

Chen raakte betrokken bij het project nadat hij door veel gebruikers werd getagd, ondanks dat hij oorspronkelijk niet direct betrokken was bij de lancering van de munt.

steve chen solana tweet
Bron: Steve Chen op X.

Chen’s ervaringen in de Web3 wereld

Zijn betrokkenheid bij de Web3 wereld via het Pajamas-project heeft Chen blootgesteld aan vertrouwensproblemen binnen de sector. “Wanneer ik iemand belangrijk of invloedrijk wil ontmoeten in de Web3-wereld, is er altijd wel iemand die me waarschuwt om deze persoon nooit te ontmoeten of mee te praten”, vertelde hij. “Elke dag proberen op Telegram minstens 25 nieuwe mensen op een manier mijn geld te stelen.”

Groei van kattenmemes en -tokens

De crypto-gemeenschap heeft een flinke groei gezien in het aantal katten-gerelateerde memes en tokens. Projecten zoals CatCoin (CAT) en Popcat (POPCAT), die eveneens op de Solana-blockchain draaien, hebben aanzienlijke populariteit gewonnen.

Chen is ook betrokken bij andere technologieprojecten, waaronder een op kunstmatige intelligentie gebaseerde exchange-traded fund en het investeren in startups in Taiwan.

Avatar foto
over de auteur

Jacko Meijaard begon zijn crypto-reis in de bullrun van het jaar 2017-2018 en is zich door de jaren steeds meer gaan verdiepen in cryptocurrencies, met name Bitcoin en Ethereum. Door zijn journalistieke achtergrond hoopt hij zoveel mogelijk mensen kundig te maken over cryptocurrencies en alles wat er mee te maken heeft.

Coinliners weekly

Elke week het belangrijkste crypto nieuws in je mailbox

© Copyright 2024 Coinliners.nl
Powered by WordPress | Mercury Theme