Verandering in Witte Huis en SEC kan deur openen voor Solana ETF, volgens Bloomberg analist

Home » Nieuws » Verandering in Witte Huis en SEC kan deur openen voor Solana ETF, volgens Bloomberg analist

Volgens Eric Balchunas, een analist bij Bloomberg gespecialiseerd in ETF’s, is de kans op het lanceren van een spot Solana (SOL) ETF in de Verenigde Staten sterk afhankelijk van toekomstige veranderingen in de federale administratie en de leiding van de Securities and Exchange Commission (SEC).

Op 27 juni heeft VanEck, een toonaangevende ETF-uitgever, een aanvraag ingediend bij de SEC voor een spot Solana ETF, genaamd de VanEck Solana Trust. Matthew Sigel, het hoofd van digitale activa bij VanEck, benadrukte dat het fonds zal profiteren van de gedecentraliseerde aard, hoge bruikbaarheid en economische levensvatbaarheid van Solana.

Scepticisme over goedkeuring

Desondanks uitte Balchunas zijn twijfels over de goedkeuring van het fonds. Hij merkte op dat de SEC nog geen Solana futures ETF’s heeft goedgekeurd, wat twijfels oproept over de goedkeuring van een spot ETF.

Historisch gezien heeft de SEC eerst futures producten voor Bitcoin (BTC) en Ethereum (ETH) goedgekeurd voordat zij spot ETF’s overwoog, vanwege zorgen over fraude en marktmanipulatie.

eric balchunas solana etf witte huis, amerika
Bron: Eric Balchunas op X.

Potentiële verschuiving in het regelgevende klimaat

Balchunas speculeerde dat een nieuwe Amerikaanse president en een wijziging in de leiding van de SEC in 2025 een gunstiger klimaat zou kunnen scheppen voor de goedkeuring van spot Solana ETF’s. Hij suggereerde zelfs op sociale media dat het benoemen van iemand als Hester Peirce aan het hoofd van de SEC een positieve invloed zou kunnen hebben op het regelgevingslandschap voor dergelijke producten.

Jake Chervinsky, de hoofd juridische zaken bij Variant Fund, ondersteunde deze visie en merkte op dat Peirce’s interpretatie van de Securities Exchange Act wellicht meer ruimte biedt voor de aanvragen van spot Solana ETF’s.

Solana producten reeds wereldwijd beschikbaar

Terwijl de Amerikaanse regelgeving nog steeds onzeker blijft, zijn Solana exchange-traded producten (ETP’s) al wereldwijd beschikbaar.

James Seyffart, een andere ETF-analist bij Bloomberg, meldde dat er wereldwijd al voor meer dan $1 miljard aan Solana ETP’s wordt verhandeld, inclusief de 21Shares Solana Staking ETP en het ETC Group Physical Solana product in Europa.

Koop je Solana voor de beste prijs

Je betaalt
Crypto icon
EUR
Euro
Je ontvangt
Crypto icon
Bitcoin
Een Bitcoin (BTC) is nu 0 Euro waard
Laatst bijgewerkt:
Avatar foto
over de auteur

Jacko Meijaard begon zijn crypto-reis in de bullrun van het jaar 2017-2018 en is zich door de jaren steeds meer gaan verdiepen in cryptocurrencies, met name Bitcoin en Ethereum. Door zijn journalistieke achtergrond hoopt hij zoveel mogelijk mensen kundig te maken over cryptocurrencies en alles wat er mee te maken heeft.

Coinliners weekly

Elke week het belangrijkste crypto nieuws in je mailbox

© Copyright 2024 Coinliners.nl
Powered by WordPress | Mercury Theme