USDe stablecoin van Ethena bereikt $3 miljard en daagt DAI uit

Home » Nieuws » USDe stablecoin van Ethena bereikt $3 miljard en daagt DAI uit

Ethena’s USDe stablecoin, een zogenaamde ‘synthetische dollar’, die zijn waarde behoudt door arbitragemechanismen en een cash-and-carry handel die rendement oplevert, heeft vier maanden na de publieke lancering in februari een aanbod van 3 miljard tokens bereikt.

Deze stabiele munt zag zijn aanbod met 1 miljard toenemen sinds 5 april, toen het de grens van 2 miljard overschreed. Hiermee is USDe hard op weg om DAI uit te dagen als de grootste algoritmische of gedecentraliseerde stablecoin, hoewel het nog 2 miljard aan aanbod moet toevoegen om die positie te bereiken.

Positie in de markt

Wat betreft het totale aanbod van stablecoins staat USDe op de vierde plaats met een marktaandeel van 3,3%, ver achter de marktleider Tether, die een dominante positie van 57% heeft.

De snelle opkomst van USDe doet sommigen denken aan de UST stablecoin van Terraform Labs, hoewel de mechanismen van beide tokens verschillen. USDe genereert rendement uit cash-and-carry handel en stakingopbrengsten, die vervolgens worden gedeeld met de houders.

Ethena marktet cap 3 miljard
Ethena’s marketcap. Bron: Coinmarketcap.

Recente ontwikkelingen en handelsintegratie

De stablecoin is onlangs geïntegreerd met Bybit, dat spot tradingparen biedt met Ethereum (ETH) en Bitcoin (BTC). Bovendien begon USDe in april met het airdroppen van zijn governance token, ENA, dat inmiddels een marktkapitalisatie van $1,3 miljard dollar heeft bereikt. Het token is gedaald van zijn hoogste prijs ooit, $1,52 dollar, naar ongeveer $0,91 dollar op zaterdagavond.

Huidige status en toekomstvooruitzichten

Op 2 juni 2024 werd de waarde van USDe vastgesteld op ongeveer $3,02 miljard dollar, waarmee het de stablecoin FDUSD van First Digital, die op $2,9 miljard dollar staat, voorbijging. Het aantal unieke crypto adressen dat USDe bezit, is 13.238, met 395.430 transacties sinds de lancering.

Het smart contract-adres van Ethena bezit de grootste hoeveelheid tokens, namelijk 1,21 miljard USDe, wat neerkomt op 40,16% van het totale aanbod.

Avatar foto
over de auteur

Jacko Meijaard begon zijn crypto-reis in de bullrun van het jaar 2017-2018 en is zich door de jaren steeds meer gaan verdiepen in cryptocurrencies, met name Bitcoin en Ethereum. Door zijn journalistieke achtergrond hoopt hij zoveel mogelijk mensen kundig te maken over cryptocurrencies en alles wat er mee te maken heeft.

Coinliners weekly

Elke week het belangrijkste crypto nieuws in je mailbox

© Copyright 2024 Coinliners.nl
Powered by WordPress | Mercury Theme