TON onthult nieuwe layer-2 oplossing ondersteund door Polygon

Home » Nieuws » TON onthult nieuwe layer-2 oplossing ondersteund door Polygon

Het team achter The Open Network (TON) heeft aangekondigd een eigen Layer-2 netwerk te lanceren gebaseerd op de technologie van Polygon (MATCIC). Deze onthulling vond plaats tijdens de Ethereum Community Conference (EthCC) in Brussel, België.

De nieuwe protocol, genaamd TON Applications Chain (TAC), zal gebruikmaken van Polygon’s Chain Development Kit (CDK) en AggLayer, die interoperabiliteit tussen blockchains bevordert.

Uitbreiding van applicaties en functionaliteiten

TAC is ontworpen om Ethereum Virtual Machine (EVM)-gebaseerde gedecentraliseerde applicaties (DApps) mogelijk te maken binnen het TON-ecosysteem en zal ook Ethereum (ETH) ontwikkelaars in staat stellen nieuwe programma’s voor Telegram-gebruikers te bouwen.

Pavel Altukhov, oprichter van TAC, benadrukte de keuze voor Polygon vanwege de EVM-compatibiliteit, de naadloze beschikbaarheid van liquiditeit via AggLayer, en de uitgebreide ondersteuning bij de implementatie. De levendige gemeenschap rondom Polygon speelde ook een cruciale rol in deze beslissing.

toncoin koers 24 uur
Toncoin koers in de afgelopen 24 uur. Bron: Coinmarketcap.

Implicaties voor het TON-ecosysteem

Deze samenwerking is bedoeld om de toegang tot liquiditeit te vergroten en de adoptie van DeFi (gedecentraliseerde financiering) binnen het TON-ecosysteem te versnellen. Verder zal TAC de weg vrijmaken voor een breed scala aan innovatieve toepassingen op de TON-blockchain, zoals gaming en gedecentraliseerde identiteitsoplossingen.

TAC en Polygon hebben de TON L2 geïntegreerd met het CDK van Polygon en het interoperabiliteitsprotocol Agglayer, waardoor EVM-compatibele DApps naar TAC worden gebracht.

Recente ontwikkelingen en veiligheidszorgen

Het aantal dagelijks actieve crypto adressen op het TON-netwerk heeft die van Ethereum in juni overtroffen, wat wijst op een groeiende interesse en activiteit.

Echter, ondanks deze successen, is er een toename van phishing-aanvallen binnen het TON-ecosysteem. Gebruikers worden gewaarschuwd voor phishing-links die verspreid worden via Telegram’s berichtengroepen en andere misleidende methoden.

Mis geen belangrijk crypto nieuws meer! Volg ons WhatsApp-kanaal van Coinliners. We houden je elke dag van de week op de hoogte van het belangrijkste crypto nieuws.

Avatar foto
over de auteur

Jacko Meijaard begon zijn crypto-reis in de bullrun van het jaar 2017-2018 en is zich door de jaren steeds meer gaan verdiepen in cryptocurrencies, met name Bitcoin en Ethereum. Door zijn journalistieke achtergrond hoopt hij zoveel mogelijk mensen kundig te maken over cryptocurrencies en alles wat er mee te maken heeft.

Coinliners weekly

Elke week het belangrijkste crypto nieuws in je mailbox

© Copyright 2024 Coinliners.nl
Powered by WordPress | Mercury Theme