Tether investeert tot $150 miljoen in Bitcoin mining bedrijf Bitdeer

Home » Nieuws » Tether investeert tot $150 miljoen in Bitcoin mining bedrijf Bitdeer

Het in Singapore gevestigde Bitdeer, een prominente speler in de Bitcoin (BTC) mining industrie, heeft een belangrijke financiële impuls ontvangen van Tether, de ontwikkelaar van ’s werelds grootste stablecoin, USDT.

Tether heeft toegezegd tot $150 miljoen dollar te investeren in aandelen van Bitdeer.

Details van de overeenkomst

Volgens de aankondiging hebben Bitdeer en Tether een inschrijvingsovereenkomst gesloten voor de private plaatsing van 18.587.360 gewone aandelen van klasse A. Deze transactie heeft al $100 miljoen dollar opgebracht.

Daarnaast omvat de overeenkomst een warrant voor de aankoop van nog eens 5 miljoen aandelen tegen een prijs van $10 dollar per stuk, wat potentieel nog eens $50 miljoen dollar kan opleveren als de warrants volledig worden uitgeoefend.

Gebruik van de opbrengsten

De netto-opbrengsten van deze kapitaalverhoging zullen door Bitdeer gebruikt worden voor de uitbreiding van hun datacenters en de ontwikkeling van ASIC-gebaseerde mining installaties.

Marktreceptie en toekomstplannen

Linghui Kong, de chief business officer van Bitdeer, uitte zijn enthousiasme over de nieuwe samenwerking: “Met de steun van Tether zijn we klaar om onze groei te versnellen en onze leiderschap in duurzame en efficiënte bitcoinwinning te continueren.”

Paolo Ardoino, CEO van Tether, merkte op dat Bitdeer perfect aansluit bij Tether’s langetermijnstrategische visie, vooral nu Tether onlangs is opgedeeld in vier divisies om haar bredere interesse in de ontwikkeling van de crypto-economie te weerspiegelen, waarvan een eenheid zich specifiek richt op investeringen in bitcoinmijnbouw.

Avatar foto
over de auteur

Jacko Meijaard begon zijn crypto-reis in de bullrun van het jaar 2017-2018 en is zich door de jaren steeds meer gaan verdiepen in cryptocurrencies, met name Bitcoin en Ethereum. Door zijn journalistieke achtergrond hoopt hij zoveel mogelijk mensen kundig te maken over cryptocurrencies en alles wat er mee te maken heeft.

Coinliners weekly

Elke week het belangrijkste crypto nieuws in je mailbox

© Copyright 2024 Coinliners.nl
Powered by WordPress | Mercury Theme